½ kg csiperkegomba
1 Bonduelle Chilis kukorica
3 szál újhagyma
1 tk vaj
3 ek tejföl
1 tojás
csipet só
5 dkg reszelt cheddar sajt
½ kg burgonya
1 dl tej
2 ek mogyoróvaj
½ marék sósmogyoró
A megtisztított és felaprított burgonyát sós vízben feltesszük főni. Megtisztítjuk a gombafejeket, kivesszük a szárukat, melyeket apróra vágunk, a megtisztított újhagymával és kevés vajon kissé átforgatjuk őket, majd elkeverjük a tejföllel és a tojással. Sózzuk ízlés szerint! Hozzáadjuk a chilis kukoricát, jól elkeverjük, majd megtöltjük a gombafejeket, amiket ezt követően hőálló tálba helyezünk, és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. 170 C-ra
A megfőtt burgonyát hasonló módon készítjük el, mint a sima krumplipürét, csak vaj helyett mogyoróvajat adunk hozzá, aztán elkeverjük a tört sósmogyoróval. Ezzel díszíthetjük is a köret tetejét.
MEGOSZTOM KINYOMTATOM
170 C-ra előmelegített sütőben, 15 percig sütjük.
---A krumplit kisebb kockákra vágtam, és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje. - Megsóztam, majd puhára főztem. --Közben apróra vágtam a hagymát, és csipet sóval a zsírban, fed...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tejszínből nagyon kemény habot verünk. A joghurtot a turmixgép poharába öntjük, rászórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, valamint a reszelt citromhéjat, majd az egészet egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű