½ kg csiperkegomba
1 Bonduelle Chilis kukorica
3 szál újhagyma
1 tk vaj
3 ek tejföl
1 tojás
csipet só
5 dkg reszelt cheddar sajt
½ kg burgonya
1 dl tej
2 ek mogyoróvaj
½ marék sósmogyoró
A megtisztított és felaprított burgonyát sós vízben feltesszük főni. Megtisztítjuk a gombafejeket, kivesszük a szárukat, melyeket apróra vágunk, a megtisztított újhagymával és kevés vajon kissé átforgatjuk őket, majd elkeverjük a tejföllel és a tojással. Sózzuk ízlés szerint! Hozzáadjuk a chilis kukoricát, jól elkeverjük, majd megtöltjük a gombafejeket, amiket ezt követően hőálló tálba helyezünk, és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. 170 C-ra
A megfőtt burgonyát hasonló módon készítjük el, mint a sima krumplipürét, csak vaj helyett mogyoróvajat adunk hozzá, aztán elkeverjük a tört sósmogyoróval. Ezzel díszíthetjük is a köret tetejét.
MEGOSZTOM KINYOMTATOM
170 C-ra előmelegített sütőben, 15 percig sütjük.
FŐTT HÚS Felhasználhatjuk tölteléknek, készíthetünk belőle pástétomot vagy különböző ízesítéssel friss, önálló ételt vagy főzelékre feltétet. Fontos, hogy erőteljesebben ízesítsük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítom, összevágom, zsírban megpirítom. A tűzről félre húzva adunk hozzá pirospaprikát és egy kis paprikakrémet. Öntünk hozzá 2,5 dl vizet. Megvárjuk, amíg elfő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKever,oldódás után kiporlaszt,eső ne essen pár napig.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű