Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csülök Pékné módra


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A csülök főzéshez
2 közepes fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 kg sertés csülök - hátsó
15 szem feketebors (egész)
1 evőkanál só
4 db babérlevél (friss, vagy szárított)
Sütéshez
2 kg burgonya
4 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
majoránna
feketebors (őrölt)
fehérbors (őrölt)

5 evőkanál sertészsír
500 ml sör - világos

Elkészítés:


A vöröshagymát megpucoljuk és 4 felé vágjuk mindegyiket. A fokhagymát gerezdekre szedjük és szintén megpucoljuk. A fűszereket előkészítjük.
A csülköt egy nagy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. A hagymákat, és a fűszereket betesszük a csülök mellé a vízbe. Kb. 2-2,5 órát főzzük lefedve, néha pótolva a vizet, ami elpárolgott. Akkor jó a csülök, ha a csontról szépen leválik.
Ekkor kivesszük a vízből, kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Vigyázat forró!A burgonyát és a hagymát megpucoljuk és cikkekre vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, az egyiket fokhagymanyomón átnyomjuk. A másikat gerezdekben hagyjuk.
A húst fűszerezzük az összenyomott fokhagymával, borssal, majoránnával.A burgonyát besózzuk és egy tepsibe a csülökkel együtt szépen elrendezgetjük. Mellétesszük a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket. Kicsit megsózzuk az egészet. 4-5 ek. zsírt teszünk a tetejére, a húsok mellé, közé.
Lefedjük alufóliával, 15-20 percig így sütjük. A fóliát eltávolítjuk, majd 15 percenként a sörrel locsolgatva készre sütjük. Kb. 1-1,5 óra alatt kész. Savanyúsággal tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


20 perc előkészület,. 2-2,5 óra előfőzés, 15-20 perc sütés alufóliával, 1-1,5 óra sütés sörrel locsolgatással

Csülök Pékné módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Baconbe tekert fasírozott
Baconbe tekert fasírozott

A hagymát és a paprikát felszeleteljük, kevés olajban megdinszteljük. A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és a paradicsompürét, a kihűlt hagymát is belekeve...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Comb - Serpenyős szelet - OK
Comb - Serpenyős szelet - OK

1. A jól kivert, sózott, borsozott szeleteket kevés zsiradékon majdnem puhára sütjük, kivesszük őket. 2. A zsírban finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, pirospaprikával meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

Előző este a tarja szeleteket picit kiklopfolom, sóval, borssal jól bedörzsölöm és fokhagymás (6-8 gerezd) olajban pácolom. Egész éjjel hűtőben tartom. Másnap a húsokat paprikás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Óvári sertésszelet 3 - OK
Karaj - Óvári sertésszelet 3 - OK

1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. 2. Ezután lisztben megforgatjuk, mindkét oldalát elősütjük. 3. Egy nagy tálba fektetjük őket és ráhalmozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk