A csülök főzéshez
2 közepes fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 kg sertés csülök - hátsó
15 szem feketebors (egész)
1 evőkanál só
4 db babérlevél (friss, vagy szárított)
Sütéshez
2 kg burgonya
4 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
majoránna
feketebors (őrölt)
fehérbors (őrölt)
só
5 evőkanál sertészsír
500 ml sör - világos
A vöröshagymát megpucoljuk és 4 felé vágjuk mindegyiket. A fokhagymát gerezdekre szedjük és szintén megpucoljuk. A fűszereket előkészítjük.
A csülköt egy nagy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. A hagymákat, és a fűszereket betesszük a csülök mellé a vízbe. Kb. 2-2,5 órát főzzük lefedve, néha pótolva a vizet, ami elpárolgott. Akkor jó a csülök, ha a csontról szépen leválik.
Ekkor kivesszük a vízből, kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Vigyázat forró!A burgonyát és a hagymát megpucoljuk és cikkekre vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, az egyiket fokhagymanyomón átnyomjuk. A másikat gerezdekben hagyjuk.
A húst fűszerezzük az összenyomott fokhagymával, borssal, majoránnával.A burgonyát besózzuk és egy tepsibe a csülökkel együtt szépen elrendezgetjük. Mellétesszük a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket. Kicsit megsózzuk az egészet. 4-5 ek. zsírt teszünk a tetejére, a húsok mellé, közé.
Lefedjük alufóliával, 15-20 percig így sütjük. A fóliát eltávolítjuk, majd 15 percenként a sörrel locsolgatva készre sütjük. Kb. 1-1,5 óra alatt kész. Savanyúsággal tálaljuk.
20 perc előkészület,. 2-2,5 óra előfőzés, 15-20 perc sütés alufóliával, 1-1,5 óra sütés sörrel locsolgatással
1. A hússzeletek szélét bevágjuk, hogy sütés közben ne kunkorodjanak fel. 2. Klopfoljuk, megsózzuk, étolajban fehéredésig kisütjük. 3. Eközben a megmosott rizst 2 dl ételíz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt felvágjuk nagyobb darabokra. A zöldségeket is nagyobb darabokra vágjuk. Az újburgonyát megtisztítjuk, majd egyben egy tepsibe tesszük a többi zöldséggel együtt. Ízlés sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAkkor szoktam csinálni mikor csinálok töltött káposztát és marad töltelék. Bepanírozom a tölteléket liszt,tojás amibe egy pici tejet rakok,zsemlemorzsa.És közepesen forró olajba s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA páchoz mondent összekeverünk. A hússzeleteket kicsit klopfoltam, szélet bevagdostam, majd egyenként megkentem a páccal. 1 éjszakára hűtőbe került. Másnap kicsi olajon kérget s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű