Családireceptkönyv.hu

Fonottkalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 gramm Liszt
80 gramm cukor
100 gramm Margarin
200 ml langyos tej
2 egész tojás
csipet só
1 csomag friss élesztő

Elkészítés:


Tálba beleszitáljuk a lisztet , egy kis mélyedést csinálunk bele, belerakjuk az élesztőt és egy kis cukrot és ráöntjük a langyos tejből ha felfutott az élesztő akkor hozzáadjuk a maradék tejet cukrot és a tojást
15 percig jól kidolgozzuk .
45 percig kelesztjük majd gyengén átgyúrjuk . 3 részre osszuk és összefonjuk . Aki szereti mazsolát tud bele tenni

Trükkök, tippek, praktikák:


18 fok 20-25 perc :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Húsvéti kalács - óriás!
Húsvéti kalács - óriás!

A friss élesztőt felfuttatom egy kevés cukros tejben. kelt tésztát dagasztok a hozzávalókból, de a vajat az összedolgozás után adom hozzá és alaposan bedagasztom. Meleg helyen 40...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kuglóf
Kuglóf

Tojásfehérjét kemény habbá verjük. Sárgáját cukorral habosra keverjük és kakaó kivételével megy hozzá a többi hozzávaló végül a tojásfehérjehab óvatosan. Formába öntjük a massza 2/...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bejgli (mákos és diós)
Bejgli (mákos és diós)

Töltelékek elkészítése: Először a töltelékeket készítjük el, mert ki kell hűteni. Mákos: A vizet a cukorral összeforraljuk, majd hozzáadjuk a mákot, darált kekszet vagy zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Morva kalács
Morva kalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk