40 dkg finomliszt 0,7 dl langyos tej (70 ml) 150 g natúr joghurt 1 tojás csipet só 4 púpos evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint) 5 dkg puha vaj 3 dkg friss élesztő 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1-2 evőkanál tej
A tetejére: 1 tojássárgája 1 teáskanál kristálycukor 1 teáskanál tej
A dagasztógépbe tettem a lisztet,sót, cukrot, vajat, majd a joghurtot, tejet és rámorzsoltam az élesztőt. 10 percig dagasztottam. A tésztát gömbölyítettem és félbe vágtam. Az egyik felét visszahelyeztem a keverő tálba és a kakaót amit egy kis vízzel elkevertem, hogy krémesebb legyen. Összedolgoztam. Két tálba helyeztem a tésztákat és duplájára kelesztettem. Mind a két tésztát félbe vágtam és kör alakúra nyújtottam. A fehér rész került alulra rá pedig a kakaós, feltekertem mint egy csigát. Megismételtem a másik két tésztával is és összefontam őket. Formába helyeztem és megkentem a tojásos cukros tejjel. Fél órát kelesztettem és 180 fokra előmelegített sütőbe 30 perc alatt készre sütöttem.Készült belőle egy mákos változat is mert a pár egyik fele allergiás a kakaóra. Állítása szerint így is nagyon finom volt.
1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjében bedagasztom, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztem. 2. Addig kikeverem a kakaós krémhez a hozzávalókat - a vaj nem olvaszto...
Elkészítési idő: 1óra 30 percA tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel...
Elkészítési idő:Elkészítése rendkívül egyszerű: a tésztához való összes hozzávalót tedd egy nagy tálba . Az élesztőt nem szükséges felfuttatni. Dolgozd össze egy gombóccá kézzel vagy robotgép dag...
Elkészítési idő: