0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
2 evőkanál cukor,
fahéj
kristálycukor
tojás kenni
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd 3 kb egyforma csíkra vágni, megszórni a fahájjal és a cukorral. A csíkokat egyesével összesodorni, majd összefonni és vajas-lisztes kuglófformába tenni.
Tetejét tojással megkenni és hideg sütőbe rakni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc).
Langyos , cukros tejbe belemorzsolod az élesztőt, hagyod, hogy felhabosodjon. A lisztet összekevered a sóval, sütőporral, vaníliás cukorral, beleütöd a két tojássárgáját, a felfuto...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 5 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Ezeket is elkeverjük...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűElőször a pudingot kell megfőzni és még melegen belekavarni a túrót. Miközben a massza hűl, többször keverjük meg. Keverőtálba tesszük a tészta hozzávalóit, és sima tésztává da...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben (kb) 1 ek. kristálycukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beletesszük a lisztet, a tojások sárgáját, a kristálycukrot, az olajat, a tejet és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű