0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
2 evőkanál cukor,
fahéj
kristálycukor
tojás kenni
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd 3 kb egyforma csíkra vágni, megszórni a fahájjal és a cukorral. A csíkokat egyesével összesodorni, majd összefonni és vajas-lisztes kuglófformába tenni.
Tetejét tojással megkenni és hideg sütőbe rakni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc).
1. A töltelékhez a fél narancs levét kifacsarjuk és a megmosott mazsolát beáztatjuk - a vajat kikeverjük a porcukorral, kakaóporral és a narancsok reszelt héjával, félre tesszük....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, közben megolvasztjuk a margarint vagy a vajat. A megolvasztott vajat összekeverjük a maradék cukorral, a vaníliás...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézAz élesztőt egy kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval lágy tésztává dagasztjuk.Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Közben a töltelékbe szánt an...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd pihentetni hagyjuk. Töltelék: A hozzávalókat megköspvesztjúk és a tésztára kenjük, felgöngyöljük, tojás sárgával megkenjük. 1 órát pihen...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes