Családireceptkönyv.hu

Fahéjas fonott kalács


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
2 evőkanál cukor,

fahéj
kristálycukor
tojás kenni

Elkészítés:


A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd 3 kb egyforma csíkra vágni, megszórni a fahájjal és a cukorral. A csíkokat egyesével összesodorni, majd összefonni és vajas-lisztes kuglófformába tenni.
Tetejét tojással megkenni és hideg sütőbe rakni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc).

Fahéjas fonott kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kalácsmuffin
Kalácsmuffin

1. A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt a cukor felével. 2. A lisztet szitáljuk át és adjuk hozzá a maradék cukrot,sót és keverjük el.Az aromát,citrom héjat és a tojások sár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Ferdinãnd tekercs
Ferdinãnd tekercs

Elkészítéskor a következőkre érdemes figyelni: Kelt tésztáról van szó, így a langyos alapanyagokat meghálálja. A lisztet már előző nap érdemes a kamrából egy fűtött helyre behozni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SZ.K.Mézes puszedli
SZ.K.Mézes puszedli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vilmos
Bejgli Beigli Diós Mákos
Bejgli Beigli Diós Mákos

A bejgliket tojás sárgájával megkenjük, hűvös helyen addig pihentetjük, míg az megszárad rajra , még egyszer átkenjük, sárgájával ismét hideg helyen pihentetjük mikor az is megszár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk