menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas fonott kalács


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
2 evőkanál cukor,

fahéj
kristálycukor
tojás kenni

Elkészítés:


A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd 3 kb egyforma csíkra vágni, megszórni a fahájjal és a cukorral. A csíkokat egyesével összesodorni, majd összefonni és vajas-lisztes kuglófformába tenni.
Tetejét tojással megkenni és hideg sütőbe rakni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc).

Fahéjas fonott kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
FÁTYOLKALÁCS - KAKAÓS-NARANCSOS
FÁTYOLKALÁCS - KAKAÓS-NARANCSOS

1. A töltelékhez a fél narancs levét kifacsarjuk és a megmosott mazsolát beáztatjuk - a vajat kikeverjük a porcukorral, kakaóporral és a narancsok reszelt héjával, félre tesszük....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Briós
Briós

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, közben megolvasztjuk a margarint vagy a vajat. A megolvasztott vajat összekeverjük a maradék cukorral, a vaníliás...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Sonkás -sajtos háromszög
Sonkás -sajtos háromszög

Az élesztőt egy kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval lágy tésztává dagasztjuk.Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Közben a töltelékbe szánt an...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Beigli
Beigli

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd pihentetni hagyjuk. Töltelék: A hozzávalókat megköspvesztjúk és a tésztára kenjük, felgöngyöljük, tojás sárgával megkenjük. 1 órát pihen...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk