60 dkg liszt
8 dkg olvasztott margarin
3 dl tej
1 evőkanál tejföl
3 dkg élesztő
1 egész tojás
2 tojás sárgája
3 evőkanál kakaó
22 szem szacharin
1 vaníliás cukor
csipet só
mazsola tetszés szerint
Langyos , cukrozott tejbe felfuttatjuk az élesztőt.
A szacharint kicsit megáztatjuk, hogy felolvadjon.
A kakaót elkeverjük kevés vízbe.
Egy tálba beleöntjük a kakaó kivételével az összes hozzávalót, jól összegyúrjuk. A tészta 2/3-át külön vesszük, még egyszer jól átgyúrjuk, majd a maradék 1/3 -hoz hozzágyúrjuk a kakaót. Jól összegyúrjuk és meleg helyen kelni hagyjuk, letakarva, mind kettőt. Ha megkel, kb fél óra, mindkettőt kinyújtjuk, majd a kakaós tésztát rátesszük a sima tésztára, és a kettőt együtt feltekerjük. Kizsírozott kuglófformában még kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, néhány percig 200 fokon, majd 160 sütjük tovább, kb 40 percig.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-) Hozzávalók: – 3 bögre fehér finomliszt (37,5 dkg) – 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl) – 1 csomag szárított élesztő (7 g-os, megfelel 2,5 dk...
Elkészítési idő:Kefir, tej, cukor, élesztő, liszt összekeverni, 30 perc kelés. Tojás, tojásfehérje, cukor, vanjliáscukor, só össze, végén a vaj össze. A kefirest össze keverni a tojásossal, hoz...
Elkészítési idő:A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 ek kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a p...
Elkészítési idő: