60 dkg liszt
8 dkg olvasztott margarin
3 dl tej
1 evőkanál tejföl
3 dkg élesztő
1 egész tojás
2 tojás sárgája
3 evőkanál kakaó
22 szem szacharin
1 vaníliás cukor
csipet só
mazsola tetszés szerint
Langyos , cukrozott tejbe felfuttatjuk az élesztőt.
A szacharint kicsit megáztatjuk, hogy felolvadjon.
A kakaót elkeverjük kevés vízbe.
Egy tálba beleöntjük a kakaó kivételével az összes hozzávalót, jól összegyúrjuk. A tészta 2/3-át külön vesszük, még egyszer jól átgyúrjuk, majd a maradék 1/3 -hoz hozzágyúrjuk a kakaót. Jól összegyúrjuk és meleg helyen kelni hagyjuk, letakarva, mind kettőt. Ha megkel, kb fél óra, mindkettőt kinyújtjuk, majd a kakaós tésztát rátesszük a sima tésztára, és a kettőt együtt feltekerjük. Kizsírozott kuglófformában még kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, néhány percig 200 fokon, majd 160 sütjük tovább, kb 40 percig.
Elkészítés: A tésztához egy tálba mérjük a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a sót. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vizet. Kezünkkel összekeverjük, végül a puha...
Elkészítési idő:Elkészítés: A tészta összetevőiből 15-20 perces dagasztással kelt tésztát készítünk, majd kétfelé osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport /fahéjat/ a tej hozzáadásáv...
Elkészítési idő: 2 óraEgy közepes méretű kuglóf formát kikenünk zsírral. Az aljára vaj szeleteket vagdossuk, meghintjük a mandulával, félretesszük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A puha vaj...
Elkészítési idő: 40 percMindent össze kell keverni. Előmelegített sütőben 180 fokon 50 percig sütni
Elkészítési idő: