menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós kuglóf


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
8 dkg olvasztott margarin
3 dl tej
1 evőkanál tejföl
3 dkg élesztő
1 egész tojás
2 tojás sárgája
3 evőkanál kakaó
22 szem szacharin
1 vaníliás cukor
csipet só
mazsola tetszés szerint

Elkészítés:


Langyos , cukrozott tejbe felfuttatjuk az élesztőt.
A szacharint kicsit megáztatjuk, hogy felolvadjon.
A kakaót elkeverjük kevés vízbe.
Egy tálba beleöntjük a kakaó kivételével az összes hozzávalót, jól összegyúrjuk. A tészta 2/3-át külön vesszük, még egyszer jól átgyúrjuk, majd a maradék 1/3 -hoz hozzágyúrjuk a kakaót. Jól összegyúrjuk és meleg helyen kelni hagyjuk, letakarva, mind kettőt. Ha megkel, kb fél óra, mindkettőt kinyújtjuk, majd a kakaós tésztát rátesszük a sima tésztára, és a kettőt együtt feltekerjük. Kizsírozott kuglófformában még kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, néhány percig 200 fokon, majd 160 sütjük tovább, kb 40 percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
PUFÓK KELT TÉSZTA, KÉSZÜLHET BELŐLE KIFLI, PIZZA, DE
PUFÓK KELT TÉSZTA, KÉSZÜLHET BELŐLE KIFLI, PIZZA, DE

Keverjük össze a kefirt az olajjal, majd lassú tűzön langyosítsuk meg egy kicsit, tegyük bele a sót és a cukrot. Szitáljuk át a lisztet és keverjük bele az élesztőt. Lassanként önt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Vaníliakrémes olasz briós
Vaníliakrémes olasz briós

Briós: Helyezze a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a tojást és a tejet a robotgép táljába. Ezután körülbelül 4 percig dagasztjuk. 2. lépés – A vajat darabokra vágjuk, és a dagasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bukta - Marcsi féle
Bukta - Marcsi féle

Aaz elesztot futtatjuuk. Elkezdjuk dagasztani, ha osszealt hozzaadjuk az olajat es fenyesre dagasztjuk.1 ora pihenes. Vekonyra nyujtjuk, toltjuk, vajazott tepsibe rakjuk es meg 15...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsike
Édes-mazsolás ír szódás kenyér
Édes-mazsolás ír szódás kenyér

Az ír szódás kenyérhez először a száraz hozzávalókat kell összekeverni, majd hozzá kell adni az írót és pár gyors mozdulattal össze kell gyúrni. Kicsit ragacsos a tészta, de nem ke...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk