8 dkg felolvasztott vaj
1,5 dl tej,
3 tojássárgája,
1 evőkanál cukor,
kevés sót,
1 késhegynyi sütőpor,
25 dkg liszt,
lekvár
8 dkg felolvasztott vajat feleresztünk 1,5 dl tejjel, beleteszünk 3 tojássárgáját, 1 evőkanál cukrot, kevés sót, 1 késhegynyi sütőport, és szép simára keverjük. Az egészhez hozzáteszünk 25 dkg lisztet, és kanállal vagy tésztakeverővel középkeménységű tésztát verünk belőle.
Rendes bukta módjára négyszögletes darabokra vágjuk, megtöltjük lekvárral, mákkal vagy túróval, felhajtjuk a két szélét, lenyomkodjuk a két végét, és gyors tűznél megsütjük.
Dagasztógéppel 10 percig dagasztottam a hozzávalókat. Kelesztőtálban 3 órát kelt Kinyújtottam, kiszaggattam. Deszkán még kelt 1 óra 30 percet. Kókuszzsírban sütöttem. Zsírba...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA február és a farsang bizony nem telhet el fánk nélkül! A fánkok közül egy méltán népszerű ínyencség, a csörögefánk, másik nevén - alakja miatt - forgácsfánk. Kiváló recept!
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépben bedagasztjuk, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük. Kézi dagasztásnál a szokásos módon járunk el, majd egy tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztánál nagyon fontos, hogy jól ki legyen dolgozva! A dagasztást végezhetjük kézzel, de akár géppel is. A kézi jobb, mert érezni közben a tészta „milyenségét“ és ha kell, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű