8 dkg felolvasztott vaj
1,5 dl tej,
3 tojássárgája,
1 evőkanál cukor,
kevés sót,
1 késhegynyi sütőpor,
25 dkg liszt,
lekvár
8 dkg felolvasztott vajat feleresztünk 1,5 dl tejjel, beleteszünk 3 tojássárgáját, 1 evőkanál cukrot, kevés sót, 1 késhegynyi sütőport, és szép simára keverjük. Az egészhez hozzáteszünk 25 dkg lisztet, és kanállal vagy tésztakeverővel középkeménységű tésztát verünk belőle.
Rendes bukta módjára négyszögletes darabokra vágjuk, megtöltjük lekvárral, mákkal vagy túróval, felhajtjuk a két szélét, lenyomkodjuk a két végét, és gyors tűznél megsütjük.
Az élesztőt a meglangyosított tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a csipet sót, a felvert tojást és a fe...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: KözepesA citromlevet és a vizet plusz a vaníliakivonatot elkevertem. A citromhéjat és az édesítőszert a liszthez adtam. Mindent összekevertem és kézzel egy bucit "dagasztottam". Hagytam p...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesElkészítése: 4dkg élesztőt 1 dl langyos tejbe elkeverünk és adunk hozzá 1 kanál cukrot és 2 kanál lisztet a tetejére szórunk. Meleg helyen hagyjuk állni, míg felfut az élesztő....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElkészítés : Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű