Családireceptkönyv.hu

Finom lekvárosbukta


Írta:

Elk. idő: 1 óra 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 dkg felolvasztott vaj
1,5 dl tej,
3 to­jássárgája,
1 evőkanál cukor,
kevés sót,
1 késhegynyi sütőpor,
25 dkg liszt,
lekvár

Elkészítés:


8 dkg felolvasztott vajat feleresztünk 1,5 dl tejjel, beleteszünk 3 to­jássárgáját, 1 evőkanál cukrot, kevés sót, 1 késhegynyi sütőport, és szép simára keverjük. Az egészhez hozzáteszünk 25 dkg lisztet, és kanállal vagy tésztakeverővel középkeménységű tésztát verünk belő­le.

Rendes bukta módjára négyszögletes darabokra vágjuk, megtölt­jük lekvárral, mákkal vagy túróval, felhajtjuk a két szélét, lenyom­kodjuk a két végét, és gyors tűznél megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kovászos fánk  2016.01.26.
Kovászos fánk 2016.01.26.

Dagasztógéppel 10 percig dagasztottam a hozzávalókat. Kelesztőtálban 3 órát kelt Kinyújtottam, kiszaggattam. Deszkán még kelt 1 óra 30 percet. Kókuszzsírban sütöttem. Zsírba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csörögefánk
Csörögefánk

A február és a farsang bizony nem telhet el fánk nélkül! A fánkok közül egy méltán népszerű ínyencség, a csörögefánk, másik nevén - alakja miatt - forgácsfánk. Kiváló recept!

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Diós kalács
Diós kalács

Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépben bedagasztjuk, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük. Kézi dagasztásnál a szokásos módon járunk el, majd egy tálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: SayenFreya
kalács...
kalács...

A tésztánál nagyon fontos, hogy jól ki legyen dolgozva! A dagasztást végezhetjük kézzel, de akár géppel is. A kézi jobb, mert érezni közben a tészta „milyenségét“ és ha kell, akkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk