Családireceptkönyv.hu

Finom lekvárosbukta


Írta:

Elk. idő: 1 óra 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 dkg felolvasztott vaj
1,5 dl tej,
3 to­jássárgája,
1 evőkanál cukor,
kevés sót,
1 késhegynyi sütőpor,
25 dkg liszt,
lekvár

Elkészítés:


8 dkg felolvasztott vajat feleresztünk 1,5 dl tejjel, beleteszünk 3 to­jássárgáját, 1 evőkanál cukrot, kevés sót, 1 késhegynyi sütőport, és szép simára keverjük. Az egészhez hozzáteszünk 25 dkg lisztet, és kanállal vagy tésztakeverővel középkeménységű tésztát verünk belő­le.

Rendes bukta módjára négyszögletes darabokra vágjuk, megtölt­jük lekvárral, mákkal vagy túróval, felhajtjuk a két szélét, lenyom­kodjuk a két végét, és gyors tűznél megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Kalinkó
Kalinkó

Az élesztőt felfuttatjuk és a liszttel, a langyos tejjel, a cukorral, a tojások sárgájával, a csipet sóval kalácstésztát dagasztunk. Amikor már elválik a tészta az edény falától, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almás és meggyes kígyórétes
Almás és meggyes kígyórétes

A tésztához 3 rúdhoz A tejbe beletesszük az 1 ek cukrot, majd mikor langyos, belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Kalács
Kalács

Hozzávalók: 500 g liszt, 1 cs (7g) szárított élesztő, 5 dkg cukor, 1 cs vaníliáscukor, csipet só, 2,5 dl langyos tejszín, 2 tojás, 1 tojás fehérje, egy marék mazsola, a bekenéshez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk