menu

Családireceptkönyv.hu

Aranygaluska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
2 szép tojás sárga ( a fehérje majd megy a sodóba)
5 dkg vaj
egy fél élesztő (2,5 dkg) v. 1 csomag instant élesztő (7 g)
1 púpos evőkanál cukor
2 dl tej
1 csipet só

Elkészítés:


A liszt közepébe öntöm a kevés cukorral tejben felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet, a csipet sót, a felolvasztott vajat és a 2 tojás sárgáját is hozzáadom.
Amikor duplájára kelt, kicsit ellapogatom és 20-30 db-ra elvágom, kis gombócokat formázok belőlük. A kézben sodort gombócokat megmártom olvasztom vajban, majd meghempergetem a cukrozott dióban.
Aztán szépen a tortaformában elrendezem őket. NEM előmelegített sütőben 35 perc 170 fokon légkeverésen megsültek.

A sodót egy kicsit egyszerűn csinálom.. felverek 1 egész tojást jó alaposan, beleverek 1 púpos teáskanál lisztet, és kb 1 dl tejet, csomómentesre,1 evőkanál cukrot, 2 tasak vaniliás cukrot kap, aztán még 3 dl tejet keverek el benne.. felteszem főni, amig sűrűsödik... aztán elzárom alatta a lángot...
felverem a tésztából kimaradt két tojásfehérjét...hogy a forró sodóban keverjem el jó alaposan...
A sodó még egyszerűbb változata:
a kész Dr. Oetker vaníliasodó port a tejjel kikeverem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Püspökkenyér
Püspökkenyér

Az egész tojásokat a cukorral 1/2 órát keverjük, azután hozzákeverjük a lisztet, amivel pár percig még keverjük és végül az összevágott kevés liszttel elkevert gyümölcsöket. Gyors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
141. Héveknédli bableveshez
141. Héveknédli bableveshez

A hozzávalókból lágyabb kelt tésztát dagasztunk, amelyet egy órán át kelni hagyunk. A tésztát 4 részre vágjuk. Minden egyes darabot téglalappá nyújtunk. Olvasztott zsírral megke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ildikó
KAKAÓS CSIGA FÉSZEK
KAKAÓS CSIGA FÉSZEK

élesztőt felfuttatni a tejben az olajat elmorzsolni a liszttel és a többi anyaggal összedolgozni...jól kidagasztani....majd letakarva a duplájára keleszteni. kinyújtani megkenni ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A foszlós kalács rejtelmei
A foszlós kalács rejtelmei

CímlapA foszlós kalács rejtelmei A foszlós kalács rejtelmei petra Húsvét 2015. március 5. 2 Nem kertelünk: a foszlós kalácshoz nem elég egy jó recept. Szabályok vannak, melyek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk