Családireceptkönyv.hu

Aranygaluska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
2 szép tojás sárga ( a fehérje majd megy a sodóba)
5 dkg vaj
egy fél élesztő (2,5 dkg) v. 1 csomag instant élesztő (7 g)
1 púpos evőkanál cukor
2 dl tej
1 csipet só

Elkészítés:


A liszt közepébe öntöm a kevés cukorral tejben felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet, a csipet sót, a felolvasztott vajat és a 2 tojás sárgáját is hozzáadom.
Amikor duplájára kelt, kicsit ellapogatom és 20-30 db-ra elvágom, kis gombócokat formázok belőlük. A kézben sodort gombócokat megmártom olvasztom vajban, majd meghempergetem a cukrozott dióban.
Aztán szépen a tortaformában elrendezem őket. NEM előmelegített sütőben 35 perc 170 fokon légkeverésen megsültek.

A sodót egy kicsit egyszerűn csinálom.. felverek 1 egész tojást jó alaposan, beleverek 1 púpos teáskanál lisztet, és kb 1 dl tejet, csomómentesre,1 evőkanál cukrot, 2 tasak vaniliás cukrot kap, aztán még 3 dl tejet keverek el benne.. felteszem főni, amig sűrűsödik... aztán elzárom alatta a lángot...
felverem a tésztából kimaradt két tojásfehérjét...hogy a forró sodóban keverjem el jó alaposan...
A sodó még egyszerűbb változata:
a kész Dr. Oetker vaníliasodó port a tejjel kikeverem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
túrós kuglóf
túrós kuglóf

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Sajtos koszorú
Sajtos koszorú

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálban elkeverjük a sóval és összemorzsoljuk a vajjal. Hozzágyúrjuk a felfuttatott élesztőt, a rozmaringot és a...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Mákos foszlós kalács
Mákos foszlós kalács

1. Az élesztőt cukorral és pici tejjel megfuttatom. 2. Majd az összes hozzávalóval, a vaj kivételével a tésztát megdagasztom. 3. A vajat csak apránként csorgatom hozzá, mert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Banános kalács (Annuska)
Banános kalács (Annuska)

Azzal kezdünk, hogy tálba szitáljuk a kenyérlisztet, vaníliás porcukort, sót és a tejport. Beleszórjuk az élesztőt (ha frisset használunk, akkor azt futtassuk fel előbb a langyos t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk