1 fej karfiol, vagy fagyasztott karfiol – kb fél kiló
1 tojás
1,5 bögre reszelt light mozzarella
Fél bögre parmezán, de lehet más kedvelt sajt is
Só, bors
Bazsalikom, oregano, és ízlés szerint kakukkfű, kicsi fokhagyma – kinek mi tetszik
A karfiolt darabold fel, mosd meg jó alaposan, majd tedd aprítógépbe, ne legyen túl morzsás, maradjon picit darabos. Pár perc alatt párold puhára, mikróban is pár perc alatt magas hőfokon megpuhul. Ez után sózd meg a karfiolt és érdemes egy tiszta –nem szöszölős- konyharuhára önteni a mixet, a négy sarkát összefogni és ennek a segítségével kinyomkodni a karfiolt.
Miután ezzel meg vagyunk, a karfiolt ügyesen juttasd vissza az edénybe, keverd el a sajttal – hagyj ki fél bögrével- és a fűszerekkel, legvégül a tojással. Majd sütőpapíron terítsd szét, vékony tésztát fogsz kapni. tedd be 180 fokon előmelegített sütőbe, és hagyd sülni kb 15 percig – nekem 20 perc is kellett-, vagy amíg a széle barnulni nem kezd. Majd vedd ki és az időközben előkészített feltétet –paradicsomszósz, zöldségek, csirke, sonka, sajt – tedd rá és told vissza a sütőbe további 10 percre
Egy tálba szitáltam a lisztet, a közepébe mélyedést formáztam, beleütöttem az egész tojásokat, rászórtam a sót és villával kevergetve hozzáöntöttem apránként a vizet. Amikor összeá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalámi, son...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kiolvadás után 2-3 milliméter vékony téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a pizzakrémet, majd a sajt felét ráreszeljük. Szorosan föltekerjük a krémes, sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük a vizet a tésztához egy kis sóval és olívaolajjal. Amíg melegszik a víz, illetve fő a tészta, elkészítjük a szószt. A cukkiniket meghámozzuk, kisebb kockákra vagy karik...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz