1/2 kg liszt
2 evőkanál fagyos zsír
1 csomag sütőpor
25 deka cukor
2 egész tojás
1 citrom reszelt héja
tej
mogyoró, vagy dió
barackíz
1/2 kg lisztet 2 evőkanál fagyos zsírral, 1 csomag sütőporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól összegyúrunk.
A tészta egyik felét tepsibe téve barackízzel vastagon megkenjük és őrölt mogyoróval (dióval)beszórjuk. Másik felét ráhelyezve tojással kenjük meg s szintén mogyoróval hintjük be. Közepes tűznél világosra sütjük.
A tojásokat a cukorral és a mézzel habosra keverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsiben, 180 fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) s...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűKiolvasztjuk a leveles tésztát. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-5 mm vastagra. 1,5-2 cm-es csíkokat vágunk belőle. Majd feltekerjük a habroló formára úgy, hogy a tészta szé...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűA csokoládét tördelt össze és gőz fölött olvaszd fel. 2 tojást keverj habosra 50 g cukorral és 50 g vajjal, a sót és a vaníliás cukrot keverd hozzá. A langyosra hűtött csokoládét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű