Fogj egy 2,5dl-es bögrét a hozzávalók kiméréséhez.
2 bögre puha vaj
1,5 bögre xilit
2 tk sütőpor
2 tk szódabikarbóna
1 tk só
1 tk fahéj
1 tk szegfűszeg (elhagyható)
2 tojás
2 tk vanilia kivonat
435g sütőtök krém (előre sütve, robotgéppel pépesitve)
4bögre zabpehely liszt
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Majd béleljünk ki 1-2 tepsit sütőpapirral.
2. Egy nagy tálban verjük enyhén habosra a vajat a xilittel, majd adjuk hozzá a sütőpor, a szódabikarbónát és a fűszereket. Majd adjuk hozzá a tojásokat, a vaniliát és a sütőtök krémet. Keverjük addig, amíg homogén masszát nem kapunk.
3. Végül adagoljuk hozzá a mixünkhöz a zabpehely lisztet.
4. Kanállal vagy habzsákkal formázzunk kerek kekszeket a sütőpapírra, majd süssük a kekszeket kb. 9-13 percig (amíg a teteje megköt).
5. Majd vegyük ki és hagyjuk 5-8 percig hűlni, lehetőleg hideg helyen.
Kávé és tea mellé, vagy csak reggelire önmagában is isteni
iskóta készítése: A tojásokat a sóval, a citromlével és az édesítővel gépi habverő segítségével habosra verjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a kakaóporra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejszínt és a vajat közel forráspontig melegítem. Hozzáadom a darabokra tördelt csokit, és simára keverem. Kb. 2 órán át állni hagyom a hűtőszekrényben. Sütőpapírt teszek egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapjához a vajat a porcukorral,a vanília cukorral és a tojásokkal krémesre keverjük. A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a masszához öntjük,majd szép lassan a tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz