A piskótához
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 púpos evőkanál kristálycukor
3 púpos evőkanál búzaliszt (BL55)
1 csapott evőkanál kakaópor - holland
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csipet só
A krémhez
100 g vaj
300 g tehéntúró (félzsíros)
1 db citrom héja
100 g porcukor
A legfelső réteghez
400 ml Fanta üdítőital
40 g pudingpor (vaníliás)
3 evőkanál porcukor
A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.
A kemény habhoz keverjük a tojássárgájákat.
A lisztet elkeverjük a csipet sóval, a sütőporral, és a kakaóporral, majd hozzászitáljuk a tojáshabhoz.
Lazán összeforgatjuk a tésztát, és egy 20x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk.
185 C-ra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük
Közben elkészítjük a túrós krémet, amihez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a túrót, és a reszelt citromhéjat.
Ha megsült, majd kihűlt a tészta, rásimítjuk a túróréteget.
A Fantából pár evőkanálnyi mennyiséggel elkeverjük a pudingport, és a cukrot, a többi Fantát felforraljuk, majd hozzákeverjük a cukros pudingport. Pár perc alatt besűrítjük a krémet.
Amint kész, még melegen, egyenletesen eloszlatjuk a túrós réteg tetején.
1-2 óra hűtőben való pihentetés után már szeletelhetjük is a sütinket.
6 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 6 dkg élesztőt és beleteszünk 1 ek porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 10 dkg vajjal, 4 tojássárgájával, 2 pohár rummal, késhegynyi sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat + cukrot habosra keverjük ( 7-8- perc ) -óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet -a tepsit kibéleljük sütőpapirral beleöntjük a tésztát és 20 perc alatt megsütjük...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes1. Mosd meg a mazsolát, és áztasd vízbe. 2. A hámozott, kicsumázott, lereszelt almát keverd össze a cukorral, és hagyd levet ereszteni. ½ óra múlva nyomd ki a levét (idd meg). A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeskekszet ledaráljuk, elkeverjük az olvasztott vajjal. Kivajazott tepsibe nyomkodjuk a kekszes masszát, és 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. Ezután a hőfokot levesszük 160 fokra....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű