A piskótához
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 púpos evőkanál kristálycukor
3 púpos evőkanál búzaliszt (BL55)
1 csapott evőkanál kakaópor - holland
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csipet só
A krémhez
100 g vaj
300 g tehéntúró (félzsíros)
1 db citrom héja
100 g porcukor
A legfelső réteghez
400 ml Fanta üdítőital
40 g pudingpor (vaníliás)
3 evőkanál porcukor
A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.
A kemény habhoz keverjük a tojássárgájákat.
A lisztet elkeverjük a csipet sóval, a sütőporral, és a kakaóporral, majd hozzászitáljuk a tojáshabhoz.
Lazán összeforgatjuk a tésztát, és egy 20x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk.
185 C-ra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük
Közben elkészítjük a túrós krémet, amihez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a túrót, és a reszelt citromhéjat.
Ha megsült, majd kihűlt a tészta, rásimítjuk a túróréteget.
A Fantából pár evőkanálnyi mennyiséggel elkeverjük a pudingport, és a cukrot, a többi Fantát felforraljuk, majd hozzákeverjük a cukros pudingport. Pár perc alatt besűrítjük a krémet.
Amint kész, még melegen, egyenletesen eloszlatjuk a túrós réteg tetején.
1-2 óra hűtőben való pihentetés után már szeletelhetjük is a sütinket.
1. A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem, hozzáadtam a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét és a 4 ek forró vizet. 2. Jól kidolgoztam. 3. A lisztet a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet, a sütőport, a cukrot, a margarint összedolgozzuk. A tejfölt összekeverjük a tojássárgával. Utána hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és jól összegyúrjuk. Majd kissebb ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a reszelt hagymával kikavarjuk. A lisztet a tojással és a vajjal összedolgozzuk. A sajtokat lereszeljük és a tésztához adjuk, sózzuk és meggyúrjuk. A tésztát lisztezett fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsd meg, adj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Pihentesd addig, amíg megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld át, és morzsold el a vaj...
Elkészítési idő: elő20/el30 Nehézség: Könnyű