4 kg hal
4 nagy fej vöröshagymát apróra vágni, reszelni
8 db halászlé kocka
1/2 tub csemege piros arany
1 cikk fokhagyma zúzva
1/2 ek kecsap, vagy paradicsom püré
1 ek vegeta
Az összes hozzávalót a felsorolás sorrendjében a bográcsba tesszük.
Felöntjük 6-8 liter vízzel, és forralni kezdjük.
Kb. 40 percen belül felforr.
Bele tesszük a halat, lehet, hogy a sót le kell öblíteni róla.
Ekkor bele 5 ek pirospaprika, ( nem elírás, sok kell hozzá!)
20 percig forraljuk és újabb 2 ek pirospaprika megy a lébe
Max 1,5 órát forr amikor kész.
Keverni tilos, csak pörgetjük a bográcsot.
Utólag ellenőrizni a sót benne, esetleg pótolni.
Halszeleteket besózni és kb. 1 órát állni hagyjuk.
Csípős paprikát elkeverni 2 merőkanál hallével és felfőzni, ezzel lehet külön csípősíteni a halászlét.
A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben, lassú tűzön szépen ropogósra kisütjük. A zsírját megőrizzük, mert szükség lesz rá. Mire kisült a szalonna, addigr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA püréhez a megtisztitott zöldségeket vékony karikára vágva, sós vízben megfőzzük. Ha megpuhultak leszűrjük és összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a gheet. Sóval, törött borssal ízesít...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA halat felengedem, megpucolom, megmosom. Jénaiba teszem (én feldaraboltam, hogy elférjenek), ráöntöm a tejet és beleteszem a feldarabolt fokhagymát. Éjjel pihentetem a tejben,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes