50 dkg liszt, + 1 kk sikér
20 dkg zsír
1,5 dl tejföl
1 egész tojás felverve
1 cs sütőpor
csipet só
10 dkg cukor
1 cs. vaniliás cukor
A kész tésztát hűtőben pihentetni kb 1 órát.
Vékonyra nyújtani. Szükség szerint lisztezni a deszkán.
6 cm pogácsa szaggatóval kiszúrni, bele lekvár.
Összenyomni a széleit és sütni.
Még forrón porcukorba forgatni.
Sokáig eláll.
A karikára vágott kiflikből egy sort a kivajazott tűzálló tálba rakunk. A meleg tejben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a megmosott mazsolát, a vaníliás cukrot. Amikor m...
Elkészítési idő:A tojássárgákat a cukorral, a liszttel, és kb. 1 dl tejjel összekeverjük csomómentesre. A tejet a vaníliás cukorral feltesszük a lángra, és amikor felforr, akkor hozzáöntjük a toj...
Elkészítési idő: 20 percA mézet és a margarint fölolvasztjuk (mikróban szoktam) a többi hozzávalóval egy tálban összegyúrjuk - a tejből csak a végén adunk hozzá, épp csak annyit, hogy gyúrható legyen (ha...
Elkészítési idő: