50 dkg liszt, + 1 kk sikér
20 dkg zsír
1,5 dl tejföl
1 egész tojás felverve
1 cs sütőpor
csipet só
10 dkg cukor
1 cs. vaniliás cukor
A kész tésztát hűtőben pihentetni kb 1 órát.
Vékonyra nyújtani. Szükség szerint lisztezni a deszkán.
6 cm pogácsa szaggatóval kiszúrni, bele lekvár.
Összenyomni a széleit és sütni.
Még forrón porcukorba forgatni.
Sokáig eláll.
1. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. 2. A hozzávalókat a szilva kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután jól megrakjuk a tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőporos lisztből, cukorból, margarinból tojásból és tejből sima tésztát gyúrunk. Négy egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEine Form (26 cm) ausbuttern und mit Semmelbröseln ausstreuen. Backofen auf 180 Grad Ober-/Unterhitze vorheizen. Butter mit Zucker und Salz cremig rühren. Eigelb und Milch unter...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, 10 deka porcukrot a habbal elkeverünk, kissé felverjük és hozzáadunk 4 tojás sárgáját. 2. Azután összekeverjük 10 és fél deka liszttel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű