5 dl tej
1 evőkanál liszt
15 dkg cukor
5 tasak vaníliás cukor
5 tojás
5 dl habtejszín
A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavargatjuk! Majd kihűtjük. Közben a maradék cukorral felverjük a tojások fehérjét. Mikor a krém kihűlt hozzákeverjük. A habtejszínt is felverjük és belekeverjük a vaníliás cukrokat, óvatosan összekeverjük a krémmel. Egy fedéllel rendelkező műanyagdobozba öntjük és 2 órára mélyhűtőbe tesszük. Ezt követően kivesszük és összekeverjük, majd legalább egy órára visszatesszük és fogyaszthatjuk!
A tésztához A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A tojások sárgáját,a kristálycukrot és aforró vizet robotgéppel jól kikeverjük. A lisztet, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjéket 6 evőkanál cukorral, 1 vanília cukorral gőz fölött kemény habnak felverni. 2. A lisztet tálba tesszük, hozzátesszük a tojások sárgáját a zsírt, citromhéjat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tejfölt a grízzel és hagyjuk állni 1 órán keresztül. A tojásokat kavarjuk ki a cukorral majd adjuk hozzá a tejfölös keveréket, kavarjuk jól össze. A sütőport kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű