Hozzávalók
Hozzávalók 25 x 25 cm-es tepsihez
25 dkg liszt
18 dkg cukor
1 evőkanál sütőpor
1/2 kávéskanál só
12 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
2,5 dl tej
1 evőkanál vaníliakivonat
3 tojás
a mázhoz:
30 dkg vaj
22 dkg cukor
6 evőkanál rum
1,5-2 dl tej
a csokoládéshoz:
6 evőkanál kakaópor
2-4 dkg porcukor
a rózsaszínhez:
6 evőkanál málnaszörp vagy ételfesték
a forgatáshoz: 15-20 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
Lamington
A sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A tejet elvegyítjük a tojásokkal. A vajat és a cukrot habosra verjük, hozzáadjuk a tojásos tejet, a vaníliakivonatot, majd az átszitált lisztet, a sót és a sütőport. A tésztát csomómentesre keverjük.
Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, párszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a felesleges légbuborékok távozzanak belőle, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A máz hozzávalóit állandó keverés mellett összeforraljuk. A tűzről levéve kicsit lehűtjük, majd kettévesszük, az egyikhez hozzáadjuk a kakaóport és a porcukrot, a másikhoz a málnaszörpöt.
Kb. 4 x 4 cm-es kockákra vágjuk a tésztát, és előbb valamelyik mázba, azután kókuszreszelékbe forgatjuk
A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a keményítővel, sütőporral, egy kis sóval és a vaníliás cukorral. A tojásokat az olajjal, a rummal és a cukorral habosra keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA magokat durvára őröljük. A cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. Egy lábasban a vajat, a tejszínt és a cukrot (folyamatosan keverve) összeforraljuk, majd...
Elkészítési idő: 27 perc Nehézség: Könnyű♥ SÓS KARAMELL kb. 30 darabhoz 80 g fehércsokoládé 80 g kristálycukor 200 g állati tejszín (minimum 30 % zsírtartalommal) 40 g vaj 1 csipet só ízlés szerint Folyamatos keverg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézaz egészet összekeverni -gyurni, kisodori szaggati és 200 c foko kb 10 perc sütés
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű