-40dkg liszt
-20dkg zsír
-3dkg élesztő
-1csipet só/ azaz 1 lapos mokkáskanál
-1 kispoharas tejföl
A lisztben jól el kell dolgozni a felfuttatott élesztőt, sót, zsírt és tejfölt.
Kinyúlt, szaggat, megtölt bármilyen lekvárral.
~180°C-on sül 15 percet ( de úgyis látszik ha szépen aranylani kezd)
Még jó melegen porcukrot neki amennyit elbír.
1 óra alatt a duplájára kelt. Kissé lisztezett felületre borítjuk, és szétdaraboljuk. Nálam 11 dkg-os gombócokra sikerültek, de mint később kiderült, lehettek volna sokkal kisebbek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a joghurttal, az élesztős tejjel, az olvasztott vajjal és a sóval. Jól összegyúrjuk a tésztát, és letakarva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet és az olajat meglangyosítjuk egy tálban. Beletesszük az élesztőt, vagy ugye belemorzsoljuk. Kicsikét megkavarjuk. Beletesszük a sóval, cukorral elkevert lisztet. Összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézkétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közrpéig majd balr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű