4 db tojás
20 dkg kristálycukor
16 ( 20) dkg rétesliszt
4 evőkanál víz
csepp sütőpor
A cukorból a vízzel szirupot főzünk. A tojások fehérjét (robottal) kemény habbá verjük. (Tehetünk bele néhány csepp citromlevet, attól keményebb lesz.) Hozzáöntjük a forró szirupot. (Így a hab megszilárdul.) Beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
Margarinnal kikent, lisztezett tepsiben sütjük előmelegített sütőben.
FANTA SZELET ELKÉSZÍTÉSE (20X30 CM-ES TEPSIHEZ): A Fanta szelet piskótájához a 4 tojást különválasztjuk. A tojások sárgáját simára keverjük az 5 dkg natúr joghurttal (nem kell...
Elkészítési idő: 1 óra + 4 óra Nehézség: KönnyűA babapiskóta felét egy tálba tesszük. Rakjuk szorosan egymás mellé, hogy később majd könnyen szeletelhessük. A langyos édes kávé felét rálocsoljuk. A pudingport a cukorral és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKivajazunk, kilisztezünk egy tepsit, majd beleszórjuk a darabos diót. A tojásfehérjéből a vízzel kemény habot verünk, beleszórjuk a cukrot és tovább verjük. A tojássárgáját lassank...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű