4 db tojás
20 dkg kristálycukor
16 ( 20) dkg rétesliszt
4 evőkanál víz
csepp sütőpor
A cukorból a vízzel szirupot főzünk. A tojások fehérjét (robottal) kemény habbá verjük. (Tehetünk bele néhány csepp citromlevet, attól keményebb lesz.) Hozzáöntjük a forró szirupot. (Így a hab megszilárdul.) Beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
Margarinnal kikent, lisztezett tepsiben sütjük előmelegített sütőben.
A krémhez a tejből és a búzadarából egy csipet sóval sűrű tejbegrízt főzünk. Félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit sütőpapírral kibéleljük. A mákos réteghez való anyagokat összekeverjük és a tepsibe simítjuk, majd a tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát. Megsütjük. Ha kész, kibor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját alacsony fokozaton kikeverjük a vanílíáscukorral, majd a mascarponéval. Ezután kemény habbá verjük a tojásfehéérjét a cukorral, majd óvatosan a mascarponés krémh...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA 2 egész tojást habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, felhígítjuk a 4 dl tejjel, a maradék tejet felforraljuk és hozzáöntjük a pudingos, tojásos tejet. Állandó kav...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű