4 db tojás
20 dkg kristálycukor
16 ( 20) dkg rétesliszt
4 evőkanál víz
csepp sütőpor
A cukorból a vízzel szirupot főzünk. A tojások fehérjét (robottal) kemény habbá verjük. (Tehetünk bele néhány csepp citromlevet, attól keményebb lesz.) Hozzáöntjük a forró szirupot. (Így a hab megszilárdul.) Beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
Margarinnal kikent, lisztezett tepsiben sütjük előmelegített sütőben.
A sütőt előmelegítjük 180 °C ra, egy közepes ( 20 x 32 cm ) tepsit kivajazunk és kilisztezünk. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskótát megsütöm, feltekerem, majd megkenem lekvárral. A zselatint másfél dl vízzel elkészítem, ha langyosra hűlt, hozzáadom a joghurtot és a cukrot. A tejszínhabot felverem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 tojás sárgáját kikevertem 3 evőkanál cukorral. Majd felvertem a 3 tojás habját pici sóval. Hozzáadtam a tojássárgákhoz, 3 kanál lisztet, fél csomag sütőport és a tojások habját....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű