Családireceptkönyv.hu

Gyümölcsös kosárkák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

10 dkg vaj
10 dkg cukor
30 dkg liszt
2 tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl

A krémhez:

1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
15 dkg teavaj
13 dkg kristálycukor

A gyümölcsös díszítéshez:

1 doboz eperbefőtt
1 doboz mandarinbefőtt
3 db kivi
5 g citromos zselatinpo








Elkészítés:


A vajat morzsoljuk el a liszttel, a cukorral és a tojássárgájákkal, majd annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva tegyük be a hűtőbe, ezalatt a kis kosárkaformákat vajazzuk ki, és liszttel is hintsük be őket. A tésztát nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra, szúrunk ki akkora korongokat belőle, amelyekkel kényelmesen kibélelhetjük a kosárkákat. A szélüket kenjük meg tojásfehérjével, sorakoztassuk sütőlemezre, majd előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 10 perc alatt süssük szép világosra. A formákból kiborítva hagyjuk teljesen kihűlni.


Megfőzzük a pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral. Amikor levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot, és hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk, hozzákeverjük a pudingot, majd tortadíszítő csővel megtöltjük a kosárkákat.

A gyümölcsöket hagyom lecsepegtetni, a kivit összemetélem, s ráhalmozom a kosárkákban a krémre. A zselatint elkészítem az utasítás szerint, végül rákanalazom a gyümölcsökre. Amint megdermedt, máris fogyasztható.


Gyümölcsös kosárkák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kanonok lepény – egyszerű
Kanonok lepény – egyszerű

1/2 kg lisztet 2 evőkanál fagyos zsírral, 1 csomag sütőporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judy
Hét kanalas krémes
Hét kanalas krémes

Az alapanyagokból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, és 2 lapot sütünk belőle. 8 dl tejet felteszünk forrni.a tojássárgáját habosra keverni a cukorral és 1 dl tejjel, és a forrásb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ákos
Citromos szelet
Citromos szelet

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krém elkészítése: A tojássárgáját simára keverjük a porcukorral, a pudinporral, és a 2 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk és hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Albán krémes
Albán krémes

Elkészítés: A tésztához a 7 tojássárgáját 20 dkg cukorral és 12 kanál vízzel elkeverem, majd hozzáadok 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 2 kanál kakaóport, 1 kávéskanál szódabika...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk