A tésztához:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
30 dkg liszt
2 tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
15 dkg teavaj
13 dkg kristálycukor
A gyümölcsös díszítéshez:
1 doboz eperbefőtt
1 doboz mandarinbefőtt
3 db kivi
5 g citromos zselatinpo
A vajat morzsoljuk el a liszttel, a cukorral és a tojássárgájákkal, majd annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva tegyük be a hűtőbe, ezalatt a kis kosárkaformákat vajazzuk ki, és liszttel is hintsük be őket. A tésztát nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra, szúrunk ki akkora korongokat belőle, amelyekkel kényelmesen kibélelhetjük a kosárkákat. A szélüket kenjük meg tojásfehérjével, sorakoztassuk sütőlemezre, majd előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 10 perc alatt süssük szép világosra. A formákból kiborítva hagyjuk teljesen kihűlni.
Megfőzzük a pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral. Amikor levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot, és hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk, hozzákeverjük a pudingot, majd tortadíszítő csővel megtöltjük a kosárkákat.
A gyümölcsöket hagyom lecsepegtetni, a kivit összemetélem, s ráhalmozom a kosárkákban a krémre. A zselatint elkészítem az utasítás szerint, végül rákanalazom a gyümölcsökre. Amint megdermedt, máris fogyasztható.
A tésztához a tojássárgáját keverjük ki a cukorral, a vízzel és az olajjal, majd dolgozzuk hozzá a sütőporos-kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt, 30 × 33 cm-es tepsiben, előmelegít...
Elkészítési idő:Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön, megdermedjen mire használni kell. A pudingporokat a cukorral, és a tejjel felfőzzük. Közben a csokoládét is bele tördeljük. A kók...
Elkészítési idő: 75 percAkkor jo habos a krémetek, ha egyforma hőmersekletu a puding es a margarinos cukor. A kremre felvertem 2 dl tejszint...rakentem. Ezutan 20dkg etcsokoladet 1 dl tejszinnel egyutt...
Elkészítési idő: