4 db tojás
25 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
12 dkg zsír
3 dkg kakaópor
3 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
tortabevonó
A 4 tojássárgáját, 10 dkg cukrot, 12 dkg zsírt, 3 dkg kakaóport, 3 dl tejet, 30 dkg lisztet és 1 csomag sütőport simára keverünk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, tűpróbáig. (tepsi mérete 37 x22 cm)
A 4 tojásfehérjét, 15 dkg cukorral és a vaníliás cukrokkal, csipet sóval kemény habbá verünk, a kihűlt tésztára kenjük. Miután megdermedt, megcsorgatjuk csokoládémázzal.
Kihűlve, felszeletelve, tálaljuk.
Tészta: A lisztet, vajat, szalalkálit összemorzsolni, a tojással, tejjel összedolgozni. 4 cipót kell formázni az adagból. Egyenként nagy tepsi méretűre nyújtani, aranyszínűre sütn...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot felfőzzük a tejjel és a vanílíáscukorral. Amikor langyosra hűlt, elkeverjük a cukorral habosra kevert vajjal, majd az egészet jól kihabosítjuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTészta: 4 tojás sárgája, 10 ek cukorral habosra keverem és 1 dl fekete kávét adok hozzá apránként. 10 dkg darált diót, 10 ek lisztet és kevés sütőport forgatok bele. Végül a 4 t...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű