1 fej reszelt fokhagyma
2 db nem szétfővő krumpli
1,5 l húslevesalaplé, vagy 3 db leveskocka, esetleg ételízesítő
2 dl főzőtejszín, vagy tejföl
1 evőkanál liszt
1 késhegynyi só
frissen őrölt szerecsendió
kevés étolaj
reszelt natúr sajt
snidling
1-1 kisebb kerek kenyér, személyenként
1. A fokhagymát megpucoljuk, darabokra vágjuk és kevés olajon kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, kavargatva tovább pirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével.
2. A krumplit meghámozzuk, kockára vágva a leveshez adjuk és megfőzzük. Ekkor levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a kevés meleg levessel elkevert tejszínt és összeforraljuk. Sózzuk és őrölt szerecsendióval ízesítjük.
3. A kenyér tetejét késsel levágjuk, belsejét kikaparjuk, majd pár percre 200 fokos sütőbe tesszük, hogy a levestől ne ázzon el. Ezután a forró levest a cipóba kanalazzuk és reszelt sajttal, snidlinggel díszítjük.
Egy nagy serpenyőben melegitsd fel az olajat, majd dobd bele a kockára vágott hagymát és a szeletelt répát és piritsd 5 percig. Add hozzá a kicsire vágott fokhagymát, köményt, cur...
Elkészítési idő: 45 percmájat megmossuk, leszárítjuk, az erektől megtisztítva feldaraboljuk és ledaráljuk, vagy deszkán késsel megkaparjuk. A zsemle héját lereszeljük (morzsaként felhasználható a galuská...
Elkészítési idő: 1 óraOlajon megfuttatom a zöldségeket, hagymát, zöldbabot, majd megszórom kevés liszttel, kevés őrölt paprikával és felöntöm vízzel. Ízesítem sóval, petrezselyemzölddel. Ha majdnem kész...
Elkészítési idő: 1 óra