2,7 dl víz (0,7 lehet tej)
2 csapott tk. só
2 ek. olaj
csipet aszkorbinsav (csak ha gyengébb minőségű a liszt)
2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
20-25 dkg öregtészta
20 dkg fehér tönkölyliszt (vagy BL 80 liszt)
30 dkg BL 80 liszt
1 dkg friss élesztő
Géppel jól megdagasztatjuk, kelesztjük, formázzuk, újra kelesztjük, 230 fokon sütjük.
Öregtészta: 50 dkg liszt, 3 dl víz, 1 dkg élesztő, 12 g só. Ez a mennyiség három 50 dkg lisztből sütött kenyérhez elég.
1,5 dl langyos vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt. A liszttel, a tejföllel, a sóval, az olajjal és az élesztős vízzel tésztát dagasztunk. Ha túl keménynek érezzük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában sós vízben puhára főzzük, majd még melegen lehúzzuk a héját. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük a lisztet, fűszereket. 1 dl langyos tejben elmorzsolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejben az élesztőt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos tejben az élesztőt egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk. A többi tejet az olajjal és a tojással együtt a robotgép táljába tesszük. Hozzáöntjük a felfutott éle...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes