Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fehér kenyér


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2,7 dl víz (0,7 lehet tej)
2 csapott tk. só
2 ek. olaj
csipet aszkorbinsav (csak ha gyengébb minőségű a liszt)
2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
20-25 dkg öregtészta
20 dkg fehér tönkölyliszt (vagy BL 80 liszt)
30 dkg BL 80 liszt
1 dkg friss élesztő

Elkészítés:


Géppel jól megdagasztatjuk, kelesztjük, formázzuk, újra kelesztjük, 230 fokon sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Öregtészta: 50 dkg liszt, 3 dl víz, 1 dkg élesztő, 12 g só. Ez a mennyiség három 50 dkg lisztből sütött kenyérhez elég.

Fehér kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
288. Kenyér, zsemle
288. Kenyér, zsemle

Tej,tejföl,tojás,élesztő összekeverni. Hozzá liszt,cukor,só dagasztani végén hozzá a margarin. 45 perc kelés. Osztani: zsemle 80 g.x 6 db, kifli 300 g. maradék kenyér, gömbölyít....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HAMIS HÁJAS
HAMIS HÁJAS

30 dkg liszt, 1 evőkanál 10%-os ecet, 2 közepes tojás sárgája, pici só, 1,5 dl langyos víz. Tésztát jól össze dolgozni. Nyújtani, az első 1/3-ad zsíros lisztet rá kell kenni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hamburger zsömle tritikálé liszttel
Hamburger zsömle tritikálé liszttel

Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl tejben 1 ek. cukorral. A liszteket egy tálba szitáljuk, mehet hozzá a felfuttatott élesztő, a maradék cukor, só, vaj, a tojás sárgája, majd fokoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csavart kenyérlángos
Csavart kenyérlángos

A lisztet egy tálba mérjük beekeverjük a sót, majd mélyedést csinálunk a közepébe. Ide szórjuk a cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a kézmelegre melegített tejet. Várunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk