15 dkg zsír
2. 5 dl víz
15 dkg liszt
6 tojás
Krém:
4 csomag vanília ízű pudingpor
1 l tej
25 dkg cukor
25 dkg margarin
Hab:
1/2 liter Hulala tejszín
észta készítése:A zsírt, a vízzel felforraljuk, majd a lisztet hozzáadjuk és addig keverjük a tűz fölött, míg szépen össze nem áll. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük, mindegyiket alaposan eldolgozva. A tésztát elfelezzük. Kizsírozott gáztepsiben 200 °C-on kb. 30 perc alatt megsütjük. 15 percig nem szabad kinyitni a sütőt! A második tészta megsütése után még a tepsiben szépen felvágjuk, mert amikor összerakjuk a krémmel, már nem lehet szépen szeletelni.
Krém készítése: A pudingot a tejben a szokásos módon megfőzzük. A margarint kihabosítjuk és a még langyos krémet adagonként eldolgozzuk vele. 1/2 liter Hulala tejszínhabot keményre felverünk.
A tésztára először a pudingos krémet, majd a tejszínhabot tesszük rá, aztán jönnek a kirakós tészta darabok a tetejére. Porcukorral megszórjuk.
Forrás: http://webcukraszda.hu/felho-szelet-5/
Langyos tejbe a tojás sárgáját, a vaníliás cukrot, és a vajat összekeverjük. A fehérjéből habot verünk és azt is belekeverjük. A kiflit karikára vágjuk és kivajazott tálba tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű