15 dkg zsír
2. 5 dl víz
15 dkg liszt
6 tojás
Krém:
4 csomag vanília ízű pudingpor
1 l tej
25 dkg cukor
25 dkg margarin
Hab:
1/2 liter Hulala tejszín
észta készítése:A zsírt, a vízzel felforraljuk, majd a lisztet hozzáadjuk és addig keverjük a tűz fölött, míg szépen össze nem áll. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük, mindegyiket alaposan eldolgozva. A tésztát elfelezzük. Kizsírozott gáztepsiben 200 °C-on kb. 30 perc alatt megsütjük. 15 percig nem szabad kinyitni a sütőt! A második tészta megsütése után még a tepsiben szépen felvágjuk, mert amikor összerakjuk a krémmel, már nem lehet szépen szeletelni.
Krém készítése: A pudingot a tejben a szokásos módon megfőzzük. A margarint kihabosítjuk és a még langyos krémet adagonként eldolgozzuk vele. 1/2 liter Hulala tejszínhabot keményre felverünk.
A tésztára először a pudingos krémet, majd a tejszínhabot tesszük rá, aztán jönnek a kirakós tészta darabok a tetejére. Porcukorral megszórjuk.
Forrás: http://webcukraszda.hu/felho-szelet-5/
Tészta készítése: Elválasztom a tojásokat,,,a tojás sárgaját habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vanília aromát és a lisztet, pici sót és lazán hozzákeverem a keményre vert to...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesDiós-vaníliás szelet A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből sűrű pudingot főzünk. Amikor langyosra hűlt, apránként belekeverjük a vajat. Félretesszük, néha átforgatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. A krémhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. A túrót elektromos habverőve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a liszttel és a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és egy kevés tejjel összekeverjük. A többi tejet felforraljuk, mikor már forr a masszát belekeverjük és főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű