Ez a tészta miután kisült, éppen olyan, mint a hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munkák.
30 dkg liszt
25 dkg margarin
csipet só
6 evők. hideg víz
1 evőkanál ecet (10%)
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Ha édes tésztát készítünk belőle, akkor miután kisült, hintsük meg vaníliás porcukorral, ha sós süteményt sütünk belőle, akkor a tésztát erősebben sózzuk.
Kép forrása: Bogika blogja
Tejet felforralni. 4 tojássárgáját 3 ek cukorral, 1 ek liszttel keverni + pici tej. A vaníliacukrot a darabolt citromhéjjal hozzáadni. 5 tojásfehérjét, 6 ek cukorral felvern...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk a tésztát, és a lapokat egyesével megsütjük. A krémhez a lisztet, a cukrot és a tejet összekavarjuk, ma...
Elkészítési idő: 1 óra1. A margarint a kakaóval és a cukorral habosra kikeverjük, a tojás fehérjét habbá verjük és a margarinos krémmel összekeverjük, végül hozzáadjuk a diós-lisztes sütőport. 2. Ké...
Elkészítési idő: