Ez a tészta miután kisült, éppen olyan, mint a hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munkák.
30 dkg liszt
25 dkg margarin
csipet só
6 evők. hideg víz
1 evőkanál ecet (10%)
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Ha édes tésztát készítünk belőle, akkor miután kisült, hintsük meg vaníliás porcukorral, ha sós süteményt sütünk belőle, akkor a tésztát erősebben sózzuk.
Kép forrása: Bogika blogja
A kétféle lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és összekevertem. Hozáadtam a margarint és vaníliakivonatot, majd a tojást és kézzel összegyúrtam a tésztát. Kb. 10 percre hűtőbe te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ SÓS KARAMELL kb. 30 darabhoz 80 g fehércsokoládé 80 g kristálycukor 200 g állati tejszín (minimum 30 % zsírtartalommal) 40 g vaj 1 csipet só ízlés szerint Folyamatos keverg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKezdd a tészta megsütésével. Kapcsold be a sütőt 175 fokra. Verd fel a tojásokat, majd add hozzájuk sorban a többi hozzávalót is. Öntsd a tésztát egy kissé magasabb falú sütőlemezr...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTészta: A lisztet, sütőport és a zsírt összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy gyúrható tésztát kapjunk. 3 lapot sütünk belőle. Krém: A margarint...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű