menu

Családireceptkönyv.hu

Nem lehet abbahagyni csirke


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 6fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db csirke felső comb ( lehet a csirke bármely része)
Kb. 15 dkg liszt
1 mk majoránna
1 mk őrölt bors
1 mk. őrölt pirospaprika
késhegynyi őrölt kömény
3(-4) gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
20 dkg reszelt füstölt sajt
1 mk. szárnyas fűszerkeverék



450 gr tejföl
4-5 ek olaj

Elkészítés:


a csirkecombokat enyhén besózom.

A lisztben elkeverem a pirospaprikát,köményt, borsot,majoránnát, szárnyas fűszerkeveréket.
A csirkecombokat beforgatom a fűszeres lisztben.
Egy tepsit olajjal kikenek.
A tejfölbe reszelem a vörös és fokhagymát,hozzá keverem az olajat is.
Ezt rákenem a csirkecombokra.
A maradék fűszeres liszttel megszórom.
Folyékony Rámával meglocsolom,alufóliával letakarva,200 fokos sütőben 50 percig sütöm.
Fóliát levéve,reszelt sajttal megszórom és pirulásig sütöm,úgy 10 percet.
Petrezselymes burgonyával fogyasztottuk,de tálalhatunk hozzá rizs köretet is.

Nem lehet abbahagyni csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Pulyakpogácsák
Pulyakpogácsák

A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd lepénykéket formálunk belőle. Forró olajon, serpenyőben készre sütjük.

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Sóágyon sült csirke
Csirke - Sóágyon sült csirke

1. Közepes méretű, peremes tepsibe öntjük az 1 kg sót, elegyengetjük, ráfektetjük a megmosott, leszikkasztott csirkét (nem kell sem sózni, sem fűszerezni), a szárnyvégeket befordít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar BBQ csirkeszárny
BBQ csirkeszárny

Egy tálba keverjük össze lisztet, a chili port, sót, borsot, paprikát és a fokhagyma potr. Forgassuk belet a szárnyakat a lisztbe egyenletesen majd rázzuk le a felesleget. Helyezzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Királyi csirkemellfilé
Királyi csirkemellfilé

A csirkemellet, karalábét és a paprikákat kockára vágjuk, a pórét karikára. A vaj felén, mély serpenyőben félpuhára pároljuk a hagymát, a karalábét és a paprikákat. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk