menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás csirkepörkölt kapros túrógombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 egész csirkecomb
2-3 fej vöröshagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
50 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
A túrógombóchoz:
25 dkg túró
1 tojás
2 ek. búzadara
1 csokor kapor

tejföl

Elkészítés:


Hagyományos pörköltet készítünk. Aaz olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Tűzről lehúzva elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a megtisztított csirkehúst, átkeverjük. A megtisztított, cikkekre vágott gombát is hozzáadjuk, belezúzzuk a fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük, majd takaréklángon, fedő alatt puhára pároljuk.
A túrógombóchoz kikeverjük a túrót a tojással, sóval és a finomra vágott kaporral ízesítjük, és beledolgozzuk a búzadarát is. Min. 30 percre hűtőbe tesszük pihenni, hogy a dara megduzzadhasson. Pihentetés után ellenőrizzük, ha nagyon lágy lenne, adjunk még hozzá búzadarát, szét ne essen főzés közben. Sóval ízesített vizet forralunk, s viszonylag nagy gombócokat formálunk két nedves tenyerünk között a túróból, majd ha forr a víz, óvatosan belecsúsztatjuk. A lángot érdemes ilyenkor mérsékelni, éppen csak gyöngyözzön a víz, nehogy szétessenek a gombócok. Ha feljöttek a víz tetejére, hagyjuk még 1-2 percig főni, majd szűrőkanállal szedjük ki a vízből .A tányérokba adagoljunk egyenlő mennyiségű húst, gombát, mellé a túrógombócot - és kanalazzunk rá bőséges tejfölt!

Gombás csirkepörkölt kapros túrógombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Evelin
GOMBÁVAL TAKART CSIRKE
GOMBÁVAL TAKART CSIRKE

A hagymákat apróra vágjuk (a fokhagymát fokhagymanyomóval is törhetjük), és kevés olajon megpirítjuk-pároljuk. Ha már a vöröshagyma üveges, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt csiperké...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Brigi
Csirkés Tikka Massala
Csirkés Tikka Massala

A hagymát, gyömbért, chilit, fokhagymát felaprítjuk, 2 evőkanál olajon pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a barna cukrot és a garam masala-t, és ha kell, ízlés szerint a chiliport és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Tejszínes-fűszeres csirkecsíkok
Tejszínes-fűszeres csirkecsíkok

A csirkemellet megmosom, leszedem róla a hártyákat, csíkokra vágom. Közepes serpenyőben olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd hozzáöntöm a csirkecsíkokat, és fehéredésig keverget...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
CSIRKEMELL CSÍKOK KRÉMSAJTOS BUNDÁBAN
CSIRKEMELL CSÍKOK KRÉMSAJTOS BUNDÁBAN

A tejszínt, a krémsajttal, a tojással és a sóval egy kézi habverő segítségével alaposan kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és csomómentesre kavarom. A csirkemellet szélesebb cs...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk