– 30 dkg reszelt trappista sajt
– másfél bögre liszt
– 4 tojás
– 2 mokkáskanál só (a sajttól függ!)
Reszeld le a sajtot. Gyúrd össze a liszttel és a tojásokkal. Ízlés szerint sózd! Kanállal vegyél ki a masszából, és formázd golyóvá. Tedd egy tányérra a kész golyókat. Forró, bő olajban süsd meg őket. 1-2 perc alatt aranyszínűre süt. Tartármártással tálald!
TIPP: Azért jó kanalat használni, mert egyformák lesznek a golyók. A formázásnál kicsit nedvesítsd be a kezed! Készíthetsz egészen apró golyókat, ha kiskanalat használsz!
Joghurt készítése: Forralt és visszahűtött tejből készítem. Segítségemre van egy Lidl-ben vásárolt joghurtkészítő gép. Nem került háromezer forintnál többe, és nagyon hasznos kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket kettévágjuk és a végüket szintén levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével, kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel, vagy az ujjunkkal kivesszük. Íg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst sózzuk, borsozzuk, kevés vajon mindkét oldalát pirosra sütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megsütjük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a szele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovász hozzávalóit egy tálba mérem. Összegyúrom és letakarom. 1 éjszakára otthagyom a konyhapulton. Másnap a kovászra rámérem a tészta hozzávalóit. Kb. 10 percig dagasztom. A...
Elkészítési idő: 215 perc Nehézség: Nehéz