– 30 dkg reszelt trappista sajt
– másfél bögre liszt
– 4 tojás
– 2 mokkáskanál só (a sajttól függ!)
Reszeld le a sajtot. Gyúrd össze a liszttel és a tojásokkal. Ízlés szerint sózd! Kanállal vegyél ki a masszából, és formázd golyóvá. Tedd egy tányérra a kész golyókat. Forró, bő olajban süsd meg őket. 1-2 perc alatt aranyszínűre süt. Tartármártással tálald!
TIPP: Azért jó kanalat használni, mert egyformák lesznek a golyók. A formázásnál kicsit nedvesítsd be a kezed! Készíthetsz egészen apró golyókat, ha kiskanalat használsz!
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...
Elkészítési idő: 40 percA zabpehely lisztet a barna rizsliszttel összekevertem, hozzáadtam a sót, majd az egész tojást és a vizet majd egy kanállal az egészet összekevertem. Elsőre lehet hogy folyós lesz...
Elkészítési idő:Turmixold össze a gyümölcsöket és a mézet.
Elkészítési idő: