A "tészta:
400 g babapiskóta
A krémhez:
250 g mascarpone
200 ml tejföl (20%-os)
400 ml habtejszín (30-32%-os)
1 db habfixáló
3 evőkanál porcukor
1 db citrom leve
A citrusléhez:
1 db narancs leve
1 db lime
1 db citrom leve
200 ml víz
2 evőkanál kristálycukor
A mascarponét kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, porcukrot, elkeverjük,
Hozzáöntjük a citromlevet, ezt is elkeverjük, majd hozzáadjuk a habfixálóval felvert habot is. Ezt az egészet elkeverjük, félretesszük, de mindenki kóstolja meg elég ezen a cukor mennyisége, amit hozzátett.
A citrusok levét kifacsarjuk, tálba tesszük.
Hozzáadjuk a cukrot, és a vizet, ezt jól elkeverjük. Ezt szintén érdemes megkóstolni mielőtt tovább lépünk, mert innentől már csak összetenni kell.
A babapiskótákat a citruslébe forgatjuk, és egy 30x40 cm-es ovális tálba teszünk egy sort belőle.
Ezt befedjük a mascarponés krémmel, majd ismét egy réteg citrusba mártott babapiskóta erre krém.
Ezt addig folytatjuk, így míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére a krém kerüljön. Majd hűtőbe tesszük fogyasztás előtt. Érdemes legalább 1 órát pihennie mielőtt neki esnénk az elkészült citromisunak.
A darát és a lisztet a tejjel simára keverjük, majd pihentetjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és citromhéjjal a fehérjéket pedig habbá verjük. Mindhárom masszát óvatosan ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA puha margarint és a cukrot összedolgozzuk, a 4 tojást egyenként hozzáadjuk. A sütőport, a lisztet és a diót elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk. Kikent, kili...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KözepesAlap: 2 csomag gesztenye massza 25 dkg darált keksz rumaroma 15 dkg porcukor kevés tej Elkeverjük. Egyenletesen a tepsi aljára nyomkodjuk. Krém:...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű