A piskótához:
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
250 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
200 g tejföl (12%-os)
80 g vaj
250 g búzaliszt (BL55)
15 g sütőpor
1 csipet só
A tepsi kikenéséhez:
2 evőkanál vaj
3 evőkanál zsemlemorzsa
A krémhez
6 evőkanál víz
5 evőkanál kristálycukor
125 g vaj
50 g étcsokoládé (60%-os)
1 evőkanál kakaópor - holland
100 g kókuszreszelék
A tetejére:
20 g kókuszreszelék
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
Hozzáadjuk a tejfölt és a vajat, majd tovább keverjük.
Beletesszük a lisztet és a sütőport, majd alaposan összekeverjük.
A tojásfehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük, majd a tésztához keverjük.
Egy tepsit kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A tepsi mérete nálam 28x19 cm és 7 cm magas volt.
A tepsibe simítjuk a masszát, majd előmelegített, 175-180 C fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kihűlt a piskóta, megfordítjuk a tepsiben, hogy az alja legyen felül. Így szép egyenletes lesz majd rajta a krém.
A krémhez egy hőálló tálba tesszük a vizet, a cukrot, a vajat, az étcsokoládét, és a kakaóport. Vízgőz felett felolvasztjuk, majd amikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a kókuszreszeléket.
A krémet a kihűlt piskótára kenjük, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
Tetszés szerint felszeleteljük, és már fogyaszthatjuk is a csokis-kókuszos piskótát. :)
A kókuszkrémet 25 percre fagyasztószekrénybe tesszük, majd a többi anyagot hozzáadva a legnagyobb fokozaton kemény habbá verjük. Hűtőszekrénybe téve a krém tovább szilárdul. Én e...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba tesszük a vajjal, és összemorzsoljuk, majd a végén beledolgozzuk a tojást is. Folpackba csavarva hűtőbe tesszük fél órára. 2. Előkészí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 1. A tejet a mikróban egy műanyagtálban felforrósítjuk. Vagy tűzhelyen egy fazékban. 2. Míg melegszik szétválasztjuk a tojás fehérjét és a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA kaprot mosd meg és vágd apróra. A tojásokat tedd egy tálba, sózd meg és verd fel, tedd bele a cukrot és verd tovább. Add hozzá a lisztet a tejet és a már kihűtött olvasztott vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű