40 dkg liszt
18 dkg zsír
15 dkg cukor
Késhegynyi szódabikarbona
Csipett só
4 tojás sárgája
Lekvár
Lisztet a zsírral eldörzsöljük, a többi hozzávalóval gyorsan össze gyurjuk.késfoknyi vékonyra nyújtjuk, kerek, és cakkos szabbatóval ki szurjuk.
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA poharak aljára 1-2 ek baracklekvárt rétegezünk, majd erre kekszdarát szórunk, végül jöhet rá a puding. A tetejére reszelt étcsokit vagy kakaóbabtöretet szórunk. Tipp: Profi kon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból diétás kelt tésztát készítünk: a szénhidrátcsökkentett lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a kenéshez szükséges tojás kivételével sima fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagyobb tálba tesszük, és a hozzávalókat egyenként bele tesszük. Először az előre futatott élesztőt, az áttört burgonyát, a langyosra olvasztott vajat, a tojássárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű