30 db-hoz: 10-10-10 dkg fehér, tej- és étcsokoládé, 150 g sima liszt, 125 g teljes kiőrlésű liszt, 1 tk sütőpor, csipet só, 150 g vaj, 75 g nád kristálycukor, 1 tojás + 1 tojás sárgája
A csokoládékat vágjuk fel egészen kicsi darabokra. De arra figyeljünk, hogy ne porlasszuk, lényeges, hogy darabokban legyen a kekszben.
A liszteket keverjük össze a sütőporral, csipet sóval.
A vajat keverjük fehéredésig a cukorral, majd keverjük bele a tojásokat is.
Végül keverjük a vajas masszát a liszttel összeelegyített csokoládéba.
Először kanállal dolgozzuk össze a masszát, majd az utolsó mozdulatokat kézzel fejezzük be.
Pihentessük a tésztát 1 órát a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tésztából formázzunk diónyi golyókat, amiket kicsit lapítsunk le, de ne nagyon vékonyra.
Az a lényeg, hogy kis puszedli formájúakra süljenek végül a kekszeink.
180 fokos sütőben 12 perc alatt süssük készre őket.
De 10 perc után már figyeljük a sütőt. Ha kezdenek barnulni a kekszek aljai, vegyük ki őket.
. A kekszet ledarálom, az olvasztott vajjal összedolgozom. Egy 20x20 centis szögletes forma aljára nyomkodom. 2. A krémsajtot kikeverem a mascarponéval, a cukorral, a vaníliával...
Elkészítési idő:Mindent összekeverünk - Kivéve a gyümölcsöt -kezdjük a cukor + tojás -aztán lassan mindent összekeverünk .... -egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapirral ...megszorjuk zsemlem...
Elkészítési idő: 301. A lisztet összekeverjük a mákkal, porcukorral, sütőporral. 2. A tojásokat simára keverjük a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejet és a citrom levét és reszelt héját is, majd h...
Elkészítési idő: 1 óra