- 6 deka vaj
- 2 bögre liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- fél bögre cukor (inkább szűkebb fél)
- 1 csipet só
- 5 deka apróra vágott étcsokoládé (vagy amilyen tetszik :-)
1. A tésztát összegyúrjuk. Én először nagyjából össze szoktam egyébként villával kavarni, és csak a végén gyúrom, akkor egy perc alatt kész is. A csokit már csak akkor gyúrjuk bele, ha a tészta összeállt!
2. Lisztezett felületen egy centisre nyújtjuk a tésztát.
3. 5-6 centis korongokat szaggatunk belőle. A maradékot visszagyúrjuk, újra nyújtjuk és szaggatjuk.
4. Egy serpenyőt vékonyan kivajazunk, rásorakoztatjuk a sütikéket, és közepes fokozaton 5-5 perc alatt megsütjük mindkét felüket. Felfelé fognak nőni, oldalirányba csak minimálisan, úgyhogy nem kell köztük nagy hézagot hagyni. A hőfokot egyébként nyilván minden tűzhelynél ki kell tapasztalni, mi a legideálisabb. Forrón és hidegen egyaránt finom! Nézegetni kell az alját, és ha már barnás színt kap, akkor fordítsuk meg, és inkább többször forgassuk. Ne nyújtsuk egy centinél vastagabbra sem, különben nem fognak átsülni.
Jó étvágyat! :-)
Az angolok érdeme ez a finomság, a scone. Hipp-hopp összeállítjuk a tésztát, ellapogatjuk egy centisre, szaggatjuk, majd a sütő bekapcsolása nélkül tíz perc alatt készre sütünk tizenöt darab forró olvadt csokis, vajas teasüteményt. Mi a kényeztetés, ha ez nem? :-)
9 nagy almát pucoltam és kockáztam fel amit 1 dl vízzel, 9 púpos ev.kanál kr.cukorral, 1 ev.kanál friss citromlével, 1 ev.kanál van.cukorral, 1 kavéskanál fahéjjal tettem oda főzni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Habosra keverünk négy tojássárgát öt deka porcukorral meg öt deka puha vajjal. 2. Felengedjük három és fél deci tej-jel, végül közékeverünk nyolc deka lisztet meg a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztalapokat 3-3 négyzetre vágjuk, majd éles késsel keresztben és hosszában átlósan behasítjuk, de...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem, hozzáadtam a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét és a 4 ek forró vizet. 2. Jól kidolgoztam. 3. A lisztet a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz