20 dkg Totu
1 dl szódavíz
2 evőkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
fél citrom leve
1 kezeletlen citrom héja
4 evőkanál felolvasztott kókuszolaj
8 tojás
a sütéshez:
diónyi kókuszolaj
a "túrós" töltelékhez:
20 dkg Totu (nem paleozóknak túró)
1 dl kókuszkrém (nem paleozóknak tejföl)
5 dkg eritritol (xilit vagy nyírfacukor)(nem paleozóknak cukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai
a citromkrémhez:
3 egész tojás
1 dl citromé (kb. 2 citrom leve)
1 citrom reszelt héja
7,5 dkg kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
5 dkg méz (xilit vagy eritrit) (nem paleozóknak cukor)
A palacsinta elkészítése nagyon egyszerű. Valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve palacsintatésztává dolgozzuk. Olajjal kikent palacsintasütőben, közepes lángon (nagy lángon sütve szakadni fog, kisebb lángon viszont nem!) mindkét oldalán átsütjük. Arra is ügyeljünk, hogy kicsit vastagabbra hagyjuk a tésztát, mint a többi palacsintánál. Ez a mennyiség a palacsintasütő méretétől függően 8-12 palacsinta elkészítéséhez elég.
A túrós krémet, amihez valamennyi hozzávalóját egynemű, csomómentes krémmé turmixoljuk.
A citromkrémhez az összes hozzávalót tálba téve, gőz fölött addig kevergetjük, amíg puding sűrűségűvé nem válik. Ez pár perces folyamat, talán kicsit unalmas is, de a keverést nem szabad abbahagyni, mert a tojás kicsapódhat és a krém élvezhetetlenné válik. A gőzről levéve kihűtjük.
A palacsintatorta összeállításánál az első lapot megkenjük túrós krémmel, amire újabb palacsintát teszünk, erre citromkrémet kenünk. újabb palacsinta, újabb túrós krém réteg, újabb palacsinta, újabb citromos réteg következik. Ezt a folyamatot ismételgetjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Tücsökbogár
- A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra. - A sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral. - A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. Olyasmi állaga legyen, mint a...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKettő lapot használtam egy réteshez. A két lap között vékonyan olajjal megkentem, majd a felső lapot is vékonyan olajjal lekentem. Megszórtam a grízzel, rá a meggy, porcukor, vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat a tejföl kivételével összegyúrom. Utoljára annyi tejfölt teszek bele, hogy összeálljon! 1/3 részét félre teszem a hűtőbe. A tészta 2/3 részét zsírozott, liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű