Családireceptkönyv.hu

Citromkrémes palacsintatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg Totu
1 dl szódavíz
2 evőkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
fél citrom leve
1 kezeletlen citrom héja
4 evőkanál felolvasztott kókuszolaj
8 tojás

a sütéshez:
diónyi kókuszolaj

a "túrós" töltelékhez:
20 dkg Totu (nem paleozóknak túró)
1 dl kókuszkrém (nem paleozóknak tejföl)
5 dkg eritritol (xilit vagy nyírfacukor)(nem paleozóknak cukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai

a citromkrémhez:
3 egész tojás
1 dl citromé (kb. 2 citrom leve)
1 citrom reszelt héja
7,5 dkg kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
5 dkg méz (xilit vagy eritrit) (nem paleozóknak cukor)

Elkészítés:


A palacsinta elkészítése nagyon egyszerű. Valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve palacsintatésztává dolgozzuk. Olajjal kikent palacsintasütőben, közepes lángon (nagy lángon sütve szakadni fog, kisebb lángon viszont nem!) mindkét oldalán átsütjük. Arra is ügyeljünk, hogy kicsit vastagabbra hagyjuk a tésztát, mint a többi palacsintánál. Ez a mennyiség a palacsintasütő méretétől függően 8-12 palacsinta elkészítéséhez elég.
A túrós krémet, amihez valamennyi hozzávalóját egynemű, csomómentes krémmé turmixoljuk.
A citromkrémhez az összes hozzávalót tálba téve, gőz fölött addig kevergetjük, amíg puding sűrűségűvé nem válik. Ez pár perces folyamat, talán kicsit unalmas is, de a keverést nem szabad abbahagyni, mert a tojás kicsapódhat és a krém élvezhetetlenné válik. A gőzről levéve kihűtjük.
A palacsintatorta összeállításánál az első lapot megkenjük túrós krémmel, amire újabb palacsintát teszünk, erre citromkrémet kenünk. újabb palacsinta, újabb túrós krém réteg, újabb palacsinta, újabb citromos réteg következik. Ezt a folyamatot ismételgetjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tücsökbogár

Citromkrémes palacsintatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Márta
Piskóta alaprecept
Piskóta alaprecept

- A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra. - A sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral. - A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. Olyasmi állaga legyen, mint a...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás vaníliás fincsiség, sütés nélküli finomság!
Almás vaníliás fincsiség, sütés nélküli finomság!

A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggyes grízes rétes
Meggyes grízes rétes

Kettő lapot használtam egy réteshez. A két lap között vékonyan olajjal megkentem, majd a felső lapot is vékonyan olajjal lekentem. Megszórtam a grízzel, rá a meggy, porcukor, vaníl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Áfonyás,rebarbarás pite
Áfonyás,rebarbarás pite

A tésztához valókat a tejföl kivételével összegyúrom. Utoljára annyi tejfölt teszek bele, hogy összeálljon! 1/3 részét félre teszem a hűtőbe. A tészta 2/3 részét zsírozott, liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk