A tésztához:
275 g leveles tészta (kész, élesztő nélküli)
A krémhez
74 g pudingpor (vaníliás)
700 ml 1,5%-os tej
20 g vaníliás cukor - bourbon
8 evőkanál kristálycukor
5 db lapzselatin
400 g tehéntúró (félzsíros)
100 g fekete áfonya
100 g málna
A tetejére:
2 evőkanál porcukor
A leveles tésztát ketté vágjuk. Enyhén lisztezett felületen mindkét tésztalapot akkorára nyújtjuk, amekkora az a tepsi amiben a süteményt össze fogjuk állítani. Célszerű kapcsos formát használni! Nálam a tepsi mérete 27x18 cm és 7 cm magas. Én a tésztát kb. 32x23 cm-esre nyújtottam, mert kicsit mindig összesül. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megszurkáljuk egy villával. 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Valószínűleg fel fog hólyagosodni, de ez nem baj, mert amikor még meleg, kézzel óvatosan le tudjuk lapítani.
A megsült tésztát teljesen hagyjuk kihűlni, majd a tepsink méretére vágjuk. Az egyik tésztalapot a formába tesszük, a másikat annyi részre vágjuk, ahány szelet süteményt szeretnénk. Én 8 részre vágtam.
A tejhez adjuk a vanília ízű pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot. A szokásos módon sűrű pudingot főzünk.
A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percre. Amikor megpuhult, alaposan kinyomkodjuk, a forró pudingba keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A túrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük. Egy robotgép segítségével összekeverjük a pudinggal.
A gyümölcsöket óvatosan beleforgatjuk a krémbe. Pár szemet hagyhatunk a díszítéshez.
Az elkészült krémet a tepsibe simítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. Pár órára hűtőbe tesszük.
Amikor megdermedt a krém, óvatosan eltávolítjuk a tepsi kapcsos részét. A süteményt megszórjuk porcukorral és a gyümölcsökkel díszítjük.
Jó étvágyat az elkészült gyümölcsös-túrós krémeshez! :)
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. A krémhez a fél liter tejet, cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük (Nekem sima villanysütőm van, nem légkeveréses.) A tepsit kibéleljük sütőpapírral. 2. A porcukrot robotgéppel fehéredésig keverjük a 4 egész tojással és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A lisztbe belekeverni a sót, egy nagyobb tálba a zsírt és tejföl jól kikeverni kézi habverővel, hozzá adni az ecetet, ezt is bele keverjük, majd apránként adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta:1. A lisztet a sóval és a cukorral tálba szitáljuk. A vajat 1 cm-es kockákra vágjuk, a liszthez adjuk. A vajat a liszttel elmorzsoljuk (1. kép), hogy a tészta morzsolt kenyé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű