Családireceptkönyv.hu

Gyümölcsös-túrós krémes


Írta:

Elk. idő: 270 perc
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
275 g leveles tészta (kész, élesztő nélküli)
A krémhez
74 g pudingpor (vaníliás)
700 ml 1,5%-os tej
20 g vaníliás cukor - bourbon
8 evőkanál kristálycukor
5 db lapzselatin
400 g tehéntúró (félzsíros)
100 g fekete áfonya
100 g málna

A tetejére:
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:


A leveles tésztát ketté vágjuk. Enyhén lisztezett felületen mindkét tésztalapot akkorára nyújtjuk, amekkora az a tepsi amiben a süteményt össze fogjuk állítani. Célszerű kapcsos formát használni! Nálam a tepsi mérete 27x18 cm és 7 cm magas. Én a tésztát kb. 32x23 cm-esre nyújtottam, mert kicsit mindig összesül. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megszurkáljuk egy villával. 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Valószínűleg fel fog hólyagosodni, de ez nem baj, mert amikor még meleg, kézzel óvatosan le tudjuk lapítani.
A megsült tésztát teljesen hagyjuk kihűlni, majd a tepsink méretére vágjuk. Az egyik tésztalapot a formába tesszük, a másikat annyi részre vágjuk, ahány szelet süteményt szeretnénk. Én 8 részre vágtam.
A tejhez adjuk a vanília ízű pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot. A szokásos módon sűrű pudingot főzünk.
A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percre. Amikor megpuhult, alaposan kinyomkodjuk, a forró pudingba keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A túrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük. Egy robotgép segítségével összekeverjük a pudinggal.
A gyümölcsöket óvatosan beleforgatjuk a krémbe. Pár szemet hagyhatunk a díszítéshez.
Az elkészült krémet a tepsibe simítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. Pár órára hűtőbe tesszük.
Amikor megdermedt a krém, óvatosan eltávolítjuk a tepsi kapcsos részét. A süteményt megszórjuk porcukorral és a gyümölcsökkel díszítjük.
Jó étvágyat az elkészült gyümölcsös-túrós krémeshez! :)

Gyümölcsös-túrós krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Golyók - Gesztenyegolyó 2 - OK
Golyók - Gesztenyegolyó 2 - OK

1. A vajat habosra kevertem a cukorral. 2. Hozzáadtam a gesztenyemasszát és a rumaromát, elkevertem alaposan. 3. A kekszeket összetörtem - nem volt kedvem darálni a pár sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csokis-grízes süti
Csokis-grízes süti

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd nagyon kemény habbá a sóval, majd add hozzá a vaníliás cukrot, a cukrot, a tojássárgát és az olvasztott csokit, végül szép lassan, fakaná...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Puncs torta
Puncs torta

A felvert piskótaalapot 2 részre osztjuk. Az egyik felét torta-formában megsütjük. Az anyag másik részét szintén 2 részre osztjuk, mély tányérba tesszük és az egyik részt 1 dkg kak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Cseresznyés pite
Cseresznyés pite

jól keverjük ki a tojást, a cukrot, és a lágy margarint. Adjuk hozzá a tejfölt, majd felváltva a tejet, és a sütőporos lisztet is. A masszát öntsük sütőpapíros tepsibe. A massza te...

Elkészítési idő: 25
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk