A tésztához:
275 g leveles tészta (kész, élesztő nélküli)
A krémhez
74 g pudingpor (vaníliás)
700 ml 1,5%-os tej
20 g vaníliás cukor - bourbon
8 evőkanál kristálycukor
5 db lapzselatin
400 g tehéntúró (félzsíros)
100 g fekete áfonya
100 g málna
A tetejére:
2 evőkanál porcukor
A leveles tésztát ketté vágjuk. Enyhén lisztezett felületen mindkét tésztalapot akkorára nyújtjuk, amekkora az a tepsi amiben a süteményt össze fogjuk állítani. Célszerű kapcsos formát használni! Nálam a tepsi mérete 27x18 cm és 7 cm magas. Én a tésztát kb. 32x23 cm-esre nyújtottam, mert kicsit mindig összesül. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megszurkáljuk egy villával. 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Valószínűleg fel fog hólyagosodni, de ez nem baj, mert amikor még meleg, kézzel óvatosan le tudjuk lapítani.
A megsült tésztát teljesen hagyjuk kihűlni, majd a tepsink méretére vágjuk. Az egyik tésztalapot a formába tesszük, a másikat annyi részre vágjuk, ahány szelet süteményt szeretnénk. Én 8 részre vágtam.
A tejhez adjuk a vanília ízű pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot. A szokásos módon sűrű pudingot főzünk.
A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percre. Amikor megpuhult, alaposan kinyomkodjuk, a forró pudingba keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A túrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük. Egy robotgép segítségével összekeverjük a pudinggal.
A gyümölcsöket óvatosan beleforgatjuk a krémbe. Pár szemet hagyhatunk a díszítéshez.
Az elkészült krémet a tepsibe simítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. Pár órára hűtőbe tesszük.
Amikor megdermedt a krém, óvatosan eltávolítjuk a tepsi kapcsos részét. A süteményt megszórjuk porcukorral és a gyümölcsökkel díszítjük.
Jó étvágyat az elkészült gyümölcsös-túrós krémeshez! :)
A ledarált kekszet összekeverjük a vajjal és egyenletesen belenyomkodjuk egy kb 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába (érdemes sütőpapírt tenni az aljába), és előmelegített, 170 °C-...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűAlapokhoz a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a cukorral meg a vízzel, majd belekavarjuk az olajat meg a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjét k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeszűrjük a meggy levét, egy literre hígítjuk (én két üveg meggybefőttet vettem, ennek 7,5 dl leve volt), majd újra összeöntjük a meggyel egy nagyobb edénybe, és forrásig melegítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevöket egy tálba öntjük és összedolgozzuk, majd 45 percre pihenni hagyjuk. A tölteléket egy lábasban összemelegítjük. A megkelt tésztát olajos kézzel kisodorjuk az o...
Elkészítési idő: 1 óra 45 perc Nehézség: Könnyű