menu

Családireceptkönyv.hu

Habos barackos kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskótához:

3 nagyobb tojás
pici só
3 ek. víz
120 c cukor
120 g liszt
9 g sütőpor

Krémhez:

2 csom. vaníliás puding
1 liter tej
8 ek. cukor
4 dl Hulala növényi tejszín
1 dob. barack konzerv
30 db babapiskóta

Elkészítés:



A sütőt bekapcsoljuk, 180 fokra előmelegítjük.
A tepsit fóliával kibéleljük. (normál, nagy méretű tepsit használtam, kb. 30 x 40 cm)

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. (gép mixerrel, max. fokozaton kb. 2 perc alatt készen is van)
A sárgájához hozzáadunk 3 ek. vizet és 120 g cukrot, gépi mixerrel keverjük. Előszőr gyengébben, majd erős fokozaton, fehéredésig.
Majd a cukros sárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, elkeverjük. (Ezt is mixerrel, lassan, majd gyors fordulaton.)
Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét, és most már csak finoman, fakanállal összeforgatjuk. Vigyázva, hogy a habot nem törjük össze!
Az előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 perc alatt készre sütjük. (Ha esetleg a teteje nagyon pirulni kezdene, fóliával letakarjuk. Nekem nem volt rá szükség, nem vastag a piskóta, hamar átsült.)

Krém:

A pudingporból, tejjel és cukorral a szokásos módon pudingot főzünk, hűtjük.
Közben gépi mixerrel felverjük a tejszínt, hűtőbe tesszük.
A baracknak leöntjük a levét, és apró kockákra vágjuk. De 48 db kissé nagyobb barack darabot félreteszünk, ez kerül majd a tetejére díszítésnek.
Ha meghűlt a puding, akkor óvatosan összekeverjük a felvert tejszínnel. Majd a barackdarabokat is belekeverjük.

Sütemény összeállítása:

A piskótára rákanalazzuk a krém felét.
A krémre kerül rá egy sor babapiskóta.
A babapiskótára a krém másik fele.
Egy éjszakára hűtőbe helyezzük, hogy a babapiskóta megpuhuljon.
Másnap kb. 5 x 5 cm-es szeletre vágjuk, majd a 48 kocka tetejére rátesszük a díszítéshez félrerakott barack darabokat.

Habos barackos kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Erdbeer-Tiramisu
Erdbeer-Tiramisu

Puddingpulver in wenig kalter Milch anrühren, die restliche Milch mit dem Zucker zum Kochen bringen. In die kochende Milch das angerührte Puddingpulver gießen und unter Rühren aufk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulás csokis kosárka
Mandulás csokis kosárka

♥TÉSZTA. A liszttel elkeverjük a sütőport, a cukrot, a kakaóport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a 2 tojást, az apróra vágott mandulát, és összegyúrjuk. A kosárka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nagy
Rumos meggyes
Rumos meggyes

A két lap készítése: A tojásokat a cukrokkal és a rummal habosra kevertem kb 8 perc alatt. Ezután hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet. A két tepsit kibéleltem sütőpapírral, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dán vajas süti
Dán vajas süti

Hagyja a vajat szobahőmérsékleten körülbelül egy órán át, vagy amíg puha tapintású, de ne habozzon. A vajat, a sót, a cukrot, a vaníliát kézi keverővel keverjük össze kis vagy köze...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk