Piskótához:
3 nagyobb tojás
pici só
3 ek. víz
120 c cukor
120 g liszt
9 g sütőpor
Krémhez:
2 csom. vaníliás puding
1 liter tej
8 ek. cukor
4 dl Hulala növényi tejszín
1 dob. barack konzerv
30 db babapiskóta
A sütőt bekapcsoljuk, 180 fokra előmelegítjük.
A tepsit fóliával kibéleljük. (normál, nagy méretű tepsit használtam, kb. 30 x 40 cm)
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. (gép mixerrel, max. fokozaton kb. 2 perc alatt készen is van)
A sárgájához hozzáadunk 3 ek. vizet és 120 g cukrot, gépi mixerrel keverjük. Előszőr gyengébben, majd erős fokozaton, fehéredésig.
Majd a cukros sárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, elkeverjük. (Ezt is mixerrel, lassan, majd gyors fordulaton.)
Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét, és most már csak finoman, fakanállal összeforgatjuk. Vigyázva, hogy a habot nem törjük össze!
Az előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 perc alatt készre sütjük. (Ha esetleg a teteje nagyon pirulni kezdene, fóliával letakarjuk. Nekem nem volt rá szükség, nem vastag a piskóta, hamar átsült.)
Krém:
A pudingporból, tejjel és cukorral a szokásos módon pudingot főzünk, hűtjük.
Közben gépi mixerrel felverjük a tejszínt, hűtőbe tesszük.
A baracknak leöntjük a levét, és apró kockákra vágjuk. De 48 db kissé nagyobb barack darabot félreteszünk, ez kerül majd a tetejére díszítésnek.
Ha meghűlt a puding, akkor óvatosan összekeverjük a felvert tejszínnel. Majd a barackdarabokat is belekeverjük.
Sütemény összeállítása:
A piskótára rákanalazzuk a krém felét.
A krémre kerül rá egy sor babapiskóta.
A babapiskótára a krém másik fele.
Egy éjszakára hűtőbe helyezzük, hogy a babapiskóta megpuhuljon.
Másnap kb. 5 x 5 cm-es szeletre vágjuk, majd a 48 kocka tetejére rátesszük a díszítéshez félrerakott barack darabokat.
A krémhez a hozzávalókat összedolgozzuk. Tehetünk bele különféle zöld fűszereket is, de akkor inkább csak natúr ízű sajtot használjunk. A tésztához a vizet, a tejet, a margarint é...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit össze dolgozzuk és a tepsi hátlapján három lapot sütünk belőle. A tejet, lisztet, cukrot sűrű krémmé főzzük, amikor kihűl hozzá adunk 1 citrom l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA forma kikenéséhez Először vastagon kenjük ki a 2 szuflé formát vajjal, majd a cukrozatlan kakaóval szórjuk meg. A szufléhoz A csokit a vajjal együtt gőz fölött megolvasztjuk...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: Könnyű