Családireceptkönyv.hu

Málnás tiramisu (gluténmentes)


Írta:

Elk. idő: 30 p+4 ó
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


» A babapiskótához (200 g):
» 3 tojás, kettéválasztva
» 8 dkg cukor
» 1 teáskanál vaníliakivonat
» 5 dkg fehér rizsliszt
» 2 dkg cirokliszt
» 2 dkg kukoricakeményítő
» a tetejére 3 dkg porcukor

» Az áztatáshoz:
» 15 dkg málna
» 1 teáskanál citromlé
» 3 evőkanál narancslikőr (pl. Cointreau)

» Az összeállításhoz:
» 2 tojás, kettéválasztva
» 5 dkg cukor
» 25 dkg mascarpone
» a tetejére 20 dkg málna

Elkészítés:


A piskótához a tojássárgájákat a cukor 1/3 részével és a vaníliával, a fehérjéket a cukor 2/3 részével habbá verjük. A tojásfehérjehab felét hozzáadjuk a cukros tojássárgához, alaposan elkeverjük. A másik felét fakanállal forgatjuk bele.

Rászitáljuk a lisztet, óvatosan beleforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire babapiskóta alakú formákat nyomunk belőle. Porcukrot szitálunk rá, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

A piskóták áztatásához a málnát a citromlével és 3 dl vízzel egy kis lábosban 4-5 perc alatt összeforraljuk, majd szitán átnyomjuk. Hozzákeverjük a narancslikőrt. A krémhez a tojásfehérjéket habbá verjük a cukor felével. A tojássárgájákat felhabosítjuk a cukor másik felével, majd hozzádolgozzuk a mascarponét. Fakanállal beleforgatjuk a tojáshabot.

Összeállítjük a tiramisut: egy 20x30 cm-es tálban sorban lerakunk egy sort a málnás lében megáztatott piskótából, és rásimítunk egy vékony réteg mascarponés tojáshabot. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak – úgy osszuk be, hogy a tetejére tojáshab jusson.

Az édességet legalább 4 órára hűtőbe tesszük, és tálaláskor friss málnával díszítve adjuk asztalra.

Málnás tiramisu (gluténmentes)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar cukormentes fehérjeszelet
cukormentes fehérjeszelet

A robotgépben összekeverem a két féle proteint, aztán hozzáadom a többi alapanyagot. A massza akkor van kész, mikor összeáll egy nagy gömbbé a gépben. Ezután megformázom, és szelet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos keksztekercs
Kókuszos keksztekercs

A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Omlós nutellás keksz
Omlós nutellás keksz

Az egyik tálba összekeverjük a lisztet, sót, kakaót és a szódabikarbónát. A másik tálba pedig a vajat (szobahőmérsékletű), cukrot, tojásokat, vaníliaaromát és a nutellát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Reszelt zsíros-túrós
Reszelt zsíros-túrós

A lisztből, a zsír és a cukor hozzáadásával, majd belekeverve még 1 tojást, a sütőport, valamint a kakaóport, könnyű, gyúrható tésztát készítünk. A tésztát megfelezzük és az egyik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk