» A babapiskótához (200 g):
» 3 tojás, kettéválasztva
» 8 dkg cukor
» 1 teáskanál vaníliakivonat
» 5 dkg fehér rizsliszt
» 2 dkg cirokliszt
» 2 dkg kukoricakeményítő
» a tetejére 3 dkg porcukor
» Az áztatáshoz:
» 15 dkg málna
» 1 teáskanál citromlé
» 3 evőkanál narancslikőr (pl. Cointreau)
» Az összeállításhoz:
» 2 tojás, kettéválasztva
» 5 dkg cukor
» 25 dkg mascarpone
» a tetejére 20 dkg málna
A piskótához a tojássárgájákat a cukor 1/3 részével és a vaníliával, a fehérjéket a cukor 2/3 részével habbá verjük. A tojásfehérjehab felét hozzáadjuk a cukros tojássárgához, alaposan elkeverjük. A másik felét fakanállal forgatjuk bele.
Rászitáljuk a lisztet, óvatosan beleforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire babapiskóta alakú formákat nyomunk belőle. Porcukrot szitálunk rá, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
A piskóták áztatásához a málnát a citromlével és 3 dl vízzel egy kis lábosban 4-5 perc alatt összeforraljuk, majd szitán átnyomjuk. Hozzákeverjük a narancslikőrt. A krémhez a tojásfehérjéket habbá verjük a cukor felével. A tojássárgájákat felhabosítjuk a cukor másik felével, majd hozzádolgozzuk a mascarponét. Fakanállal beleforgatjuk a tojáshabot.
Összeállítjük a tiramisut: egy 20x30 cm-es tálban sorban lerakunk egy sort a málnás lében megáztatott piskótából, és rásimítunk egy vékony réteg mascarponés tojáshabot. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak – úgy osszuk be, hogy a tetejére tojáshab jusson.
Az édességet legalább 4 órára hűtőbe tesszük, és tálaláskor friss málnával díszítve adjuk asztalra.
A vajat felolvasztjuk nem muszáj teljesen folyékony legyen. 2. A tejet fellangyosítom, kevés cukrot teszek bele és az élesztöt. 3. A lisztet egy tálba teszem, kis mélyedést csinálo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kekszet a kakaóval összekeverem, beleöntöm a margarint, majd a langyos tejbe kevert cukrot és rumaromát (ízlés szerint). Ezt a masszát úgy 25x35-40 cm tálcára, vagy tepsibe terít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral, egyesével hozzáadjuk a tojást, majd a joghurtot. Végül csomómentesre dolgozzuk a sütőporos liszttel. Óvatosan beleforgatjuk a megmosott, le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1,5 óráig a hütőben állni hagyjuk. A tészta felét belereszeljük a zsirozott, lisztezett tepsibe, ráöntjük a tölteléket, ráreszeljük a tészta...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: Könnyű