200 g törökmogyoró (pörkölt)
170 g étcsokoládé (45-59%-os)
100 g tejcsokoládé
1 evőkanál kristálycukor
80 g vaj
30 g holland kakaópor
1 csipet só
A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját.
Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét.
A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük, mikor még meleg. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült ;)
Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük.
A krémet üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből nekem egy 190 ml-es és egy 300 ml-es üveggel lett. Érdemes kamrában tárolni, így könnyebben kenhető lesz.
Egy edényben keverjük el a 2 csomag zselatint 200 ml tejjel. Lassú tűzön addig keverjük, amíg a zselatin feloldódik a tejben. Vigyázat a tejnek nem kell főnie! A tűzhelyről levéve...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű1. Nagy tálba öntjük, és jól összedolgozzuk. 2. Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, karikát szaggatunk belőle, de úgy, hogy a közepét is kiszúrjuk. 3. Forró olajba sütni. 4. Mé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a tojássárgájával, egy csipet sóval és 1/4 l ásványvízzel elkeverjük. A tésztát pihentessük legalább 30 percig. 2. A vöröshagymát felkarikázzuk, és 1/2 csésze zölds...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű