60 dkg liszt
15 dkg tetszés szerinti sütőlekvár
13 dkg zsír
3 evőkanál cukor
2,5 dl tej
5 dkg élesztő
1 evőkanál méz
1 tojás
csipetnyi só
A tejet langyosítsd fel, keverj hozzá csipetnyi cukrot, és morzsold bele az élesztőt. A liszthez add hozzá a többi cukrot, a csipetnyi sót, a mézet, a megolvasztott vajat és a tojást. Végül öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt, és gyúrd össze a tésztát. Amikor összeállt, takard le, és meleg helyen, nagyjából egy óra alatt keleszd duplájára.
Amikor megkelt, lisztezett deszkán gyúrd picit át, és nyújtsd ujjnyi vastagságúra. Késsel vágj ki belőle egyforma kockákat, majd kanalazz lekvárt a közepükre. Ezután tekerd fel a tésztadarabokat, a végeket pedig alaposan nyomkodd össze, nehogy a lekvár kifolyjon.
Told be őket a hideg sütőbe, hogy addig is, míg az bemelegszik, keljenek még egy keveset. 180 fokon süsd a buktát nagyjából 30 percig. Akkor jó, ha már aranybarnák.
A kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: 30 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 1 evőkanál kanál kakaó, 1 tojás. Töltelék: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 tojás, fél dl rum. Elkészítés: A tészta hozzávalóit össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk. A krémhez 6 dl tejjel, 6-7 evőkanál liszttel és 1 evőkanál kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztjuk,összegyúrjuk,majd 1órát kelesztjük.Ezután kinyújtjuk 2-3cm vastagra. Kiszaggatjuk majd még 30 percet kelesztjük.190 fokon addig sütjük amíg kicsit meg nem barnul. Kb 20...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes