Családireceptkönyv.hu

Gesztenyekocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hv.: 6 tojás, 12 ek. porcukor, 1 dl étolaj, 6 ek. hideg víz, 12 ek, liszt, 1 csipet só, 2 ek. kakaópor,

2 cs. gesztenyemassza (50 dkg), 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor (a krémhez), 1/2 rumaroma, vagy 0,5 dl rum, 1 cs. vaníliás puding, 3 dl tej,
2-3 dl Hulala tejszín, vagy 1 tejszínhabpor, 1 habfixáló és 1,5 dl tej.

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk zsírozott, lisztezett tepsiben (ez 22x36 cm-es tepsiben készült, kicsit így magas lett, lehet kicsit nagyobb tepsiben sütni).
A cukrot a vajjal, rummal és a gesztenyemasszákkal jól kikeverjük.
A pudingot a tejben sűrűre főzzük és ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyés krémhez.
A tejszínt felverjük.
A piiskótára kenjük a krémet, majd erre a tejszínhabot. A tetejét díszíthetjük kakaóporral, tortadarával is.

Gesztenyekocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

3 dl cukros tejben felfuttatok egy kocka élesztőt. Kb. 70-80 dkg (sosem mérek) lisztet tálba öntök, pici só, 5-6 evőkanál cukor, 2 tojás, 7-10 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja megy r...

Elkészítési idő: 1,5 - 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Örök kedvenc: Klasszikus őzgerinces – rummal, kekssz
Örök kedvenc: Klasszikus őzgerinces – rummal, kekssz

A kekszet kisebb darabokra törjük, lehet húsklopfolóval is valamilyen vászontasakban. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a Ramát hozzáadjuk, és 5 percig főzzük. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabelyhes, almás csoda candidásoknak
Zabelyhes, almás csoda candidásoknak

1. Az almát alaposan megmostam, és héjával együtt lereszeltem nagylyukú reszelőn, majd hozzáadtam a zabpelyhet, a diót, a fahéjat és a felolvasztottkókuszzsírt. 2. Az egészet kézz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk