Piskótához:
6 db tojás
1 csomag sütőpor
1 mokkás kanál szóda bikarbóna
12 dkg cukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaó(holland)
Töltelék:
50 dkg túró
25 dkg ráma
15 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás puding
3 dl tej
5 dkg vaj
5 db narancs
kókuszreszelék a külsejére
A piskótához a tojásokat kettéválasztom a fehérjét elkezdjük felverni ha félig felvertük hozzákezdjük adagolni a cukrot ha benne van és a habunk elég kemény lejeb vesszük a robot gépet és a sárgáját egyesével hozzárakom.Majd a lisztel elkevert sütőporos szódabikarbónás lisztet nagy fejű kanál segítségével hozzáadom,hogy a habunk ne törjön össze.
180 fokon sütöm,ha megsült még melegen feltekerem.
A pudingot a tejjel sűrűre főzöm gázról levesszük és a vajat hozzáadom.
A túrót a rámával cukorral habosra keverem belereszelem a citromot,és a kihűlt pudinggal összekeverem,lapunkat töltsük de hagyunk a tetejére is krémet a megpucolt egész narancsokat a szélére helyezzük és feltekerjük,külsejét krémmel kenjük kókusszal szórjuk.
Legalább 2 órát hűtőbe dermedjen
A krémhez a Ramát a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel fehéredésig keverjük. A külsejéhez a hozzávalókat összegyúrjuk. Annyi tejet teszünk hozzá, hogy össz...
Elkészítési idő: kb 1-óra Nehézség: KönnyűÖntse a sűrített,tejet egy jól zárható konzerves üvegbe és szorosan csavarja rá a tetejét. Tegye vízfürdőbe, a víz épp a tető alá érjen, és főzze 3 órán keresztül. Tegye egy edény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot egy kis lábasba tesszük, meglocsoljuk a kis vízzel. Bekapcsoljuk alatta a lángot és kevergetve addig főzzük, amíg egynemű, sűrű massza lesz belőle. Épp csak pár pillana...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A meghámozott almát lereszeljük, és a citrom kifacsart levével alaposan meglocsoljuk. Elkészítjük a tésztát a zabpehelyliszt, sütőpor, eritrit, joghurt, vaj hozzáadásá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű