menu

Családireceptkönyv.hu

Bukta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 50 dkg liszt,
- 2 kanál cukor,
- kis só,
- 2,5 dkg felfuttatott élesztőt,
- 2 tojás sárgája,
- 2,5 dl tej,
- 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin,

Elkészítés:


Ezekből jól kidolgozva kelt tésztát készítünk, félórás pihentetés után kinyújtjuk, négyszögletes darabokra elvàgjuk, ebből az adagból 20 db bukta lesz, túróval vagy lekvárral megtöltjük vagy amivel szeretjük. Én nem tojással, hanem étolajjal kenem meg a tetejét, akkor puhább lesz!

Bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Levendulás citromos keksz
Levendulás citromos keksz

A sütőporral elkevert lisztbe a hideg vajat egy almareszelőn belereszeljük ( így nagyon könnyű eldolgozni ) majd elmorzsoljuk. A kétféle cukrot összekeverjük a levendulával, a resz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Teljes kiőrlésű lisztből készült fánk ?
Teljes kiőrlésű lisztből készült fánk ?

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 5 percre félretesszük, hogy felfusson. A liszteket a sikérrel, sóval, édesítőszerrel elkeverjük, m...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Bámulatos almás pudingos rakott kifli
Bámulatos almás pudingos rakott kifli

A kifliket felkarikázzuk, kirakjuk vele egy tepsi alját, egyenletesen leöntjük 6 dl forralt tejjel. 6 dl tejből elkészítjük a pudingot. A 3 tojássárgáját elkeverjük a vajjal, 2 evő...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Almás habos sütemény
Almás habos sütemény

A tejszínt tegyük a hűtőbe, ha eddig nem ott volt! Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk alufóliával és a szeletelt almát egymás mellé helye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk