- 50 dkg liszt,
- 2 kanál cukor,
- kis só,
- 2,5 dkg felfuttatott élesztőt,
- 2 tojás sárgája,
- 2,5 dl tej,
- 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin,
Ezekből jól kidolgozva kelt tésztát készítünk, félórás pihentetés után kinyújtjuk, négyszögletes darabokra elvàgjuk, ebből az adagból 20 db bukta lesz, túróval vagy lekvárral megtöltjük vagy amivel szeretjük. Én nem tojással, hanem étolajjal kenem meg a tetejét, akkor puhább lesz!
Az alap hozzávalóit tedd egy tálba és alaposan keverd össze. Egy 23 centis jól záródó kapcsos formát bélelj ki sütőpapírral, nyomkodd bele az alapot, simítsd el, tedd hűtőbe amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összedolgozzuk, ebben a sorrendben: 1.liszt, annak közepébe 2.zsír, 3.tojás, 4. só, 5. langyos víz. A tésztát cipó alakúra formáljuk, és meleg helyen letakarva 20...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézösszemelegítjük, a tűzről levéve 40 dkg lisztet keverünk hozzá. 4 részre osztjuk, a lapokat külön sütjük. A kihűlt lapokat a krémmel megtöltjük. Középre barack lekvár, tetejére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű50 dkg liszt 20 dkg margarin 5 dkg zsír, só ízlés szerint 1 tojás sárgája, 1 szalakáli 1 tejföl, tetejére 10 dkg sajt. A lisztet összekeverem a szalakálival, hozzáadom a sót, a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű