- 50 dkg liszt,
- 2 kanál cukor,
- kis só,
- 2,5 dkg felfuttatott élesztőt,
- 2 tojás sárgája,
- 2,5 dl tej,
- 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin,
Ezekből jól kidolgozva kelt tésztát készítünk, félórás pihentetés után kinyújtjuk, négyszögletes darabokra elvàgjuk, ebből az adagból 20 db bukta lesz, túróval vagy lekvárral megtöltjük vagy amivel szeretjük. Én nem tojással, hanem étolajjal kenem meg a tetejét, akkor puhább lesz!
A sütőporral elkevert lisztbe a hideg vajat egy almareszelőn belereszeljük ( így nagyon könnyű eldolgozni ) majd elmorzsoljuk. A kétféle cukrot összekeverjük a levendulával, a resz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 5 percre félretesszük, hogy felfusson. A liszteket a sikérrel, sóval, édesítőszerrel elkeverjük, m...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA kifliket felkarikázzuk, kirakjuk vele egy tepsi alját, egyenletesen leöntjük 6 dl forralt tejjel. 6 dl tejből elkészítjük a pudingot. A 3 tojássárgáját elkeverjük a vajjal, 2 evő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejszínt tegyük a hűtőbe, ha eddig nem ott volt! Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk alufóliával és a szeletelt almát egymás mellé helye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű