175 gr tojásfehérje (6 db)
100 gr tojássárgája (5 db)
200 gr cukor
100 gr vaj
100 gr fehércsoki
100 gr liszt
1/2 evk sütőpor
Fehérjét a cukor felével habbá verjük. Maradék cukrot a sárgájával és az olvasztott vajjal kikeverjük. Ebbe megy bele azolvasztott fehér csoki. A lisztet összekeverjülk a sütőporral. A fehérjével lazítva összekeverjük.
160°C-on kb 1 óra, inkább 70-75 perc
Fekete Sacher
37,5 gr fagyott marcipánt belereszelünk az olvasztott 52%-os csokiba. 1 evk liszt helyett 1 evk kakaópor.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét külön felverjük csipet sóval. A cukros tojássárgához keverjük a lisztet, sütőport, túr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni. A liszteket, sót és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta hozzávalóiból begyúrjuk a tésztát majd, zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Előmelegített sütőben elősütjük. A töltelékhez...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes