A tésztához:
50 dkg liszt (fele rétes-fele sima)
25 dkg vaj
2 tojás sárgája
2 dkg élesztő
2 dl tej
10 dkg cukor
1 teáskanál só
A töltelékhez:
30 dkg darált dió
15 dkg cukor
1,5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
3-4 dkg mazsola
1 kis citrom reszelt héja
2 evőkanál sárgabaracklekvár
1 evőkanál zsemlemorzsa
A kenéshez:
1 tojás
meggyúrom a tésztát,35 grammos gombócokat készítek és hűtőbe teszem kb 20 percre míg a tölteléket készítem.Ebből ha már kicsit kihűlt,25 grammos rudacskákat készítek és a kifliket megformázom.Egész felvert tojással kenem 2x,de első kenés után szárítom hűtőben és csak azután kenem másodjára.Csak a második szárítás után teszem sülni ,kb 180-190 előmelegített sütőbe.Nagyjából 15-20 percre.Függ a sütőtől is ,de akkor ha már szép arany barna színük van ,ki lehet venni
A bejglit felszeletelem, majd egy jénaiba egymás mellé rakom a szeleteket. Az almákat megpucolom és lereszelem, a tejet felforralom a cukrokkal és a tejszínnel. Amikor felforrt, a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hideg habtejszínt verjük kemény habbá. A mascarponét keverjük habosra a cukorral és a vaníliakivonattal. Forgassuk bele a tejszínhabot is, akkor jó, ha egynemű a krém. A hi...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A cukrot kikeverjük a tojásokkal. 2. Hozzákeverjük a szoba hőmérsékletű margarint, majd ráöntjük a száraz hozzávalókat. 3. A tejet keverjük hozzá utoljára, kisebb adagokban....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsd elő a hozzávalókat, mézet, cukrot diót, vágd a diót darabokra, vagy törd össze a nyújtófával. A mézet tedd fel lassú tűzön főni, egészen forrásig, közben fakanállal kavarg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes