6dl tej
- 1 élesztő (50g)
- 4 evőkanál cukor
- 1kg finomliszt
- 15dkg olvasztott Rama margarin
- egy csipet só
- 2 tojás sárgája
- 15dkg Rama margarin
Egyéb hozzávaló:
- egy kis darab margarin
- egy kicsi olvasztott margarin
- üres sörös dobozok
- tej
- kristálycukor
- vanillin cukor, fahéj, kakaópor, kókusz reszelék, darált dió.
A 6dl tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a 4 kanál cukrot és meglangyosítjuk.
dscn1308.JPG
dscn1310.JPG
Belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni kb. 10 percig.
dscn1313.JPG
http://receptbirodalom.blog.hu/2017/10/23/kurtoskalacs_hazilag_sutoben_sutve
dscn1315.JPG
Az 1kg finomlisztet beleöntjük egy nagy kelesztő tálba, beleszórjuk a csipet sót. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt, beleütjük a 2 tojás sárgáját, és beleöntjük az olvasztott margarint.
dscn1316.JPG
dscn1319.JPG
dscn1320.JPG
dscn1321.JPG
dscn1324.JPG
dscn1325.JPG
Az egészet összedagasztjuk, és hagyjuk kelni kb. 1 órán keresztül meleg helyen.
dscn1326.JPG
dscn1327.JPG
Amíg kel a tészta, addig mossuk ki az üres sörös dobozokat, és alufóliázzuk be őket. Kenjük be őket margarinnal.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, 3cm-es szalagokra vágjuk és feltekerjük a sörös dobozokra.
Megkenjük vizes ecsettel és belehempergetjük kristálycukorba. Kimargarinozott, kilisztezett tepsibe tesszük, előmelegített sütőben 180°C-on kb. 25 percig sütjük. Félidőben egyszer megforgatjuk és megkenjük olvasztott margarinnal.
A sütőből kivéve kenjük le tejjel, és forgassuk be még egyszer cukorba. Ilyenkor ízesíthetjük vanillin cukorral, fahéjjal, dióval, kókusszal vagy akár kakaóval is. :)
dscn1344.JPG
dscn1347.JPG
I. Habosra keverjük a cukrokat a joghurttal és a tojással, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és jól eldolgozzuk. A végeredmény egy lágy massza lesz. II. Forró olajba evőkan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat vegyítsd el egy tálban. A kókuszolajat és a mézet olvaszd olvaszd össze, add a száraz hozzávalókhoz, tedd bele a citromlevet és a kókuszkrémet is. Alaposan ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírozott tepsit morzsával meghintjük A lisztet, a porcukrot és sütőport jól összekeverjük és a felét a tepsibe szórjuk. Erre jön a töltelék. A túrót a lisztre morzsoljuk, majd...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA megpucolt almákat (nagyobb lyukú reszelőn) lereszeljük. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd az étol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű