1 cs. leveles tészta
3-4 alma /mérettől függ/
5-6 evőkanál cukor /almától függ/
1 cs. vaníliás cukor
néhány csepp citromlé
őrölt fahéj
kb 1 liter víz
Az almákat alaposan megmossuk /lehet, de nem muszáj hámozni/ és eltávolítjuk a magházat, majd vékony szeletekre vágjuk és a vízben, amihez a citromot és a cukor felét hozzáadtuk megfőzzük, de csak annyira, hogy hajlékonnyá váljon.
A vízből kiszedve papírtörlőre tesszük a szeleteket, hogy leszáradjon róla a víz.
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, majd késsel, vagy derelyevágóval kb 2 ujjnyi csíkokra vágjuk, megkenjük egy kis olvasztott vajjal és megszórjuk fahéjas cukorral.
Ezt követően az almaszeleteket fektessük a tésztacsíkokra úgy, hogy az almaszeletek szélei kicsit fedjék egymást, majd szorosan feltekerjük, így alakul ki belőle a rózsa.
Én enyhén kivajazott muffin formába tettem.
A sütőt előmelegítem és kb. 180-200°C-on 20-25 perc alatt megsütöm, ha elkészült porcukorral megszórva tálalom.
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgá...
Elkészítési idő:A langyos tejben elkeverjük a szalalkálit, majd tésztát készítünk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 200 fokon 30×35-ös méretű tepsiben 4 lapot sütünk. A k...
Elkészítési idő:A hozzávalókat keverd össze. Közepes vagy alacsony hőfokon süsd egy előmelegített serpenyőben, amíg apró buborékok jelennek meg a tetején, majd fordítsd meg. Végül hagyd kicsit kih...
Elkészítési idő:A tojást a porcukorral és a margarinnal jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, a mézet, és esetleg citromlevet is lehet hozzá tenni. 180 fokon kb. 25 pe...
Elkészítési idő: