20 x 30 tepsi, tészta hozzávalói:
3 db tojás
3 ek liszt
1 ek kakaó
4 ek porcukor
0,5 dl olaj
1/2 cs sütőpor
Túrós-krém:
25 dkg túró
2 dl Hulala(v. tejszín)
12,5 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
sült cseresznye
tortazselé
narancslé
A margarint simára keverni a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután hozzákeverni a túrót is.
A Hulalát kemény habbá verni, majd apránként, óvatosan a túrós-krémhez keverni. (ha tejszínt használunk, akkor zselatinfix is kell bele, mert különben összeesik a krém)
Ezután a teljesen kihűlt tészta tetejére kanalazni a túrós-krémet és egyenletesen elsimítani a tetejét. Hűtőszekrénybe tenni, kb. 30 percre, hogy a krém kicsit megdermedjen.
A cseresznyét kimagozni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tenni. Megszórni 1-2 ek barna cukorral és egy csomag vaníliás cukorral. Sütőbe helyezni, és közepes lángon 10-15 percig sütni. A sütőből kivéve teljesen kihűteni, majd a túrós-krém tetejét kirakni vele.
Egy csomag tortazselét a tasakon lévő leírás szerint felfőzni, majd a cseresznye tetejére kanalazni. (én Fanta narancslével készítettem el a zselét, így finom ízt kapott)
Végül betenni a süteményt a hűtőszekrénybe, hogy a zselé teljesen megdermedjen.
Közvetlen tálalás előtt a hűtőből kivenni, és ízlés szerint felszeletelni.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd fakanállal apránként, óvatosan a kakaós masszához keverni.
A tepsit kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát, és egyenletesen elsimítani a tetejét.
Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon kb. 30 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél, 150 fokon 30 percig sütöttem)
A tészta hozzávalóit kidagasztjuk, majd hagyjuk duplájára kelni. A fagyos málnát elkeverjük a percukorral és a keményítővel. Kinyújtjuk a tésztát, és egyenletesen rászórjuk a mál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztás nélkül, a cukorral habosra keverem, majd lassan adagolva mehet hozzá az olaj, tej, végül a sütőporral elkevert liszt. Sütőpapirral bélelt tepsibe öntöm a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsepegtetjük. A tésztához a tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A tojások sárgáját a kristálycukorral kikeverjük, apránként hozzáadjuk a meleg vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű