20 x 30 tepsi, tészta hozzávalói:
3 db tojás
3 ek liszt
1 ek kakaó
4 ek porcukor
0,5 dl olaj
1/2 cs sütőpor
Túrós-krém:
25 dkg túró
2 dl Hulala(v. tejszín)
12,5 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
sült cseresznye
tortazselé
narancslé
A margarint simára keverni a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután hozzákeverni a túrót is.
A Hulalát kemény habbá verni, majd apránként, óvatosan a túrós-krémhez keverni. (ha tejszínt használunk, akkor zselatinfix is kell bele, mert különben összeesik a krém)
Ezután a teljesen kihűlt tészta tetejére kanalazni a túrós-krémet és egyenletesen elsimítani a tetejét. Hűtőszekrénybe tenni, kb. 30 percre, hogy a krém kicsit megdermedjen.
A cseresznyét kimagozni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tenni. Megszórni 1-2 ek barna cukorral és egy csomag vaníliás cukorral. Sütőbe helyezni, és közepes lángon 10-15 percig sütni. A sütőből kivéve teljesen kihűteni, majd a túrós-krém tetejét kirakni vele.
Egy csomag tortazselét a tasakon lévő leírás szerint felfőzni, majd a cseresznye tetejére kanalazni. (én Fanta narancslével készítettem el a zselét, így finom ízt kapott)
Végül betenni a süteményt a hűtőszekrénybe, hogy a zselé teljesen megdermedjen.
Közvetlen tálalás előtt a hűtőből kivenni, és ízlés szerint felszeletelni.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd fakanállal apránként, óvatosan a kakaós masszához keverni.
A tepsit kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát, és egyenletesen elsimítani a tetejét.
Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon kb. 30 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél, 150 fokon 30 percig sütöttem)
A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle. Tartsuk hűtőben a golyókat minimum 1 órán át, hogy összeérjenek az ízek, majd a kakaós bevonóhoz valókat egy lábasban k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZuallererst gebt ihr den Puderzucker, die zimmerwarme Margarine, den Saft der Zitrone und den Zitronenabrieb in eine Schüssel. Diese Zutaten vermengt ihr erst einmal gut, bis sich...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az egész tojásokat a cukorral együtt egy tálba tesszük, gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton sűrű habbá verjük. 2. Ezután hozzáadjuk a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz