50 dkg rétesliszt
50 dkg finomliszt
5 dkg élesztő
10 dkg cukor
1 tojás
5 dkg vaj 5 dl tej csipetnyi só
40 dkg sertésháj
2 evőkanál ecet
szilvalekvár
Elkészítés
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a cukrot és az élesztős tejet. A maradék tejet is hozzáöntjük, majd a sót is és összegyúrjuk a tésztát. Konyhatörlővel letakarjuk és egy órán át pihentetjük. A hájat közben megtisztítjuk, az ecettel kikeverjük, lágy állagúnak kell lennie. Mikor a tészta megkelt, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és átkenjük a hájjal, majd kétszer hajtjuk. Újra megkenjük és újra kétszer hajtjuk, majd vékonyra nyújtjuk. Ízlés szerinti méretű kockákat vágunk belőle és megkenjük a lekvárral, félbehajtva, kivajazott tepsibe tesszük és aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
A margarint, porcukrot, tojást, vizet, kókuszreszeléket, sütőport és a lisztet összegyúrjuk. Pici kifliket készítünk (kisebbet, mint a kisujjunk). Sütőpapírral bélelt tepsire tess...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral, a szódabikarbónával, a mézzel és a tejjel gőz fölött, kevergetve, habzásig melegítjük, majd hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, és tésztává gyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bolti leveles tészta elég vékonyra van nyújtva. nekünk 5-6 mm vastagság kell, így a fekvő téglalap alakú tésztát hajtsuk félbe. Mintha könyvet lapoznánk. Így megkapjuk a kellő v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egy csomag réteslapot kettévesszük, hogy négy lap legyen és tepsi méretűre vágjuk, majd megkenjük olajjal. A tejfölt összekeverjük az olajjal és elkezdjük megkenni a réteslapok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű