1 kiló liszt
25 dkg vaj
kb 40 dkg reszelt sajt
1,5 ek só
tejföl
1 tojás a tetejére
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sós sütemények > Sajtos rudak > Sajtos rúd
Sajtos rúd
Sajtos rúd
Beküldve: 2013.01.02.
Kategória: Sajtos rudak
Küldte: Barna Pap Monika
Látták: 55568
Ennyien nyomtatták ki: 6
Miben készült? Sütő
Melyik évszakban? Egész évben
Konyha: Magyar
Fogás: Desszert
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
Nincs adat
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
1 kiló liszt
25 dkg vaj
kb 40 dkg reszelt sajt
1,5 ek só
tejföl
1 tojás a tetejére
Elkészítése:
A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tésztát tudok gyúrni.Vékonyra nyújtom, tojással lekenem a tetejét, reszelt sajttal megszórom, derelyemetszővel csíkokat vágok belőle és 180 fokon kb. 15-20 percig sütöm, attól függően milyen vastagra nyújtjuk és mekkora csíkokra vágjuk.
• Verd fel a tojásokat. A mákot keverd össze az eritrittel, a reszelt almával és az apró kockára vágott citromhéjjal (vagy olajjal), majd add hozzá a vizet. • Simítsd a tésztát eg...
Elkészítési idő:A tésztához valókat össze gyúrjuk,4 részre osztjuk.Az első adag tésztából lisztezett deszkán kb. 25x35 centis téglalapot nyújtunk, amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe simitunk. Me...
Elkészítési idő:A macaronhoz való tojásfehérjét lefedjük, és sütés előtt néhány napig hűtőben pihentetjük. A mandulalisztet meg a porcukrot átszitáljuk, és 55 g tojásfehérjével jól összekeverjük...
Elkészítési idő:A töltelékhez az almát egészen vékony és kis szeletekre vágjuk (nem reszeljük, mert sok levet enged, és péppé válik). A citromot rácsöpögtetjük, majd hozzáadjuk a mézet, nagyon kev...
Elkészítési idő: