Hozzávalók:
30 dkg eper
(szeder, barack, meggy, cseresznye)
2 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
2 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
1 evőkanál porcukor
8-10 babapiskóta
3 csapott evőkanál zselatinpor
+ még néhány szem kisebb eper a desszert közepébe
(vagy szeder, meggy, cseresznye, illetve felkockázott barack)
1. A megtisztított/megmosott epret (gyümölcsöt) villával széttörjük (vagy géppel is lehet, csak maradjanak benne kisebb darabok is). Majd összekeverjük az ízlés szerinti kristálycukorral és alacsony lángon meglangyosítjuk, hozzáadjuk a zselatint, simára keverjük. (Hagyjuk még a tűzhelyen közben, de épphogy ne forrjon fel.)
2. Amíg a zselatinos eper(gyümölcs) langyosra hűl, felverjük a hideg habtejszínt a habfixálóval, hozzákeverjük a mascarpone-t és a porcukrot, majd belekeverjük az epres zselatint is.
3. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, beleteszünk egy kicsi epres masszát elegyengetve. Erre teszünk egy sor apró epret, ismét teszünk a masszából, majd erre teszünk babapiskótát, végül befedjük a maradék gyümölcsös masszával.
4. Néhány órára a hűtőbe tesszük dermedni (akár egy éjszakára is lehet). Tálaláskor 2 cm szélesen szeleteljük.
A fotókon jól látszik, hogy nálunk ez a desszert sem tudta kivárni a teljes dermedési időt, mert ebéd után rögtön fel kellett szeletelnem a férjemnek, pedig akkor még alig volt a hűtőben 1-2 órát
Ezt a könnyed, nem túl édes, isteni finom gyümölcshabos desszertet néhány perc alatt el lehet készíteni, szinte semmi munka nincs vele és nem kell sütni. Elég melegek mostanában a napok, gondolom, Nektek sincs nagy kedvetek bekapcsolni a sütőt...
Vasárnap ez volt a másik desszertünk a gyümölcsös kocka mellett. A kertben olyan bőséges az epertermés, hogy nem győzzük megenni, ezért készítettem belőle néhány finomságot is hétvégén (és még eperlekvárt is). A későbbiekben nyugodtan lehet készíteni cseresznyével, meggyel, szederrel és barackkal is
A tojást , vaniliás cukrot és a kristály cukrot össze öntjük és össze keverjük Asztán bele rakunk mindenmást össze keverjük és olajozott serpenyőbe megsütjük
Elkészítési idő:Egy kis lábasban vizet teszünk a tűzre. A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna nélkül gőz fölött kevergetjük, amíg csak a jó fele marad. Akkor beletesszük a szódabikarbón...
Elkészítési idő: 1,5 óraElőkészítünk egy mutatós kerek, közepes nagyságú formát, amiben készítjük a süteményt. Első lépésként a piskótát egyenként belemártjuk rumos tejbe, és kirakjuk vele az forma alj...
Elkészítési idő: