- 500 g túró
- 30 g 1:4 édesítő
- 4 tojás
- 3 kanál étkezési keményítő
- 200 ml tejföl
- 2 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- kb. 100 g mazsola ( ez opcionális, ha szeretnéd ki is hagyhatod)
◾️A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját az édesítővel és a vanillin cukorral kikeverjük.
◾️A túrót villával összetörjük és keményítővel valamint a tejföllel együtt a sárgájához adjuk.
◾️Ha szeretnénk mazsolát beletenni, azt is most tegyük bele.
◾️A tojások fehérjét habbá verjük, és a túróhoz forgatjuk.
◾️Egy kivajazott tepsibe, tortaformába (20 cm-es) vagy hőálló tálba öntjük és 170°-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. (Azért nézegessünk rá sütés közben is).
A sütőből kivéve langyosra hűtjük és friss gyümölccsel, gyümölcs öntettel vagy lekvárral kínáljuk.
1. 10 dkg vajat megolvasztunk, és 5 banánt felkarikázunk. 2. 2 dkg vajban megpuhítjuk a banánokat, a citromlével, az olvasztott vajjal és a cukorral összekeverve pürésítjük, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3 részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, majd a bolti rétestésztákat egyesével lekenjük vele. Ezután összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Az első rétestésztába egy csíkban rakunk a kapros-túrós töl...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a vajjal, a tojásokkal, a tejföllel, a cukorral jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, reszelt citromhéjat, a sütőport (vagy szódabikarbónát), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű